Τις 356.747 μονάδες έφτασαν οι παγκόσμιες πωλήσεις της Renault το τρίτο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022, ενώ κατά τους πρώτους 9 μήνες του έτους, πούλησε συνολικά 1.128.885 μονάδες.

Έτσι η Renault είναι η δεύτερη μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2023, πετυχαίνοντας ανάπτυξη 25% το τρίτο τρίμηνο και 22% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα (726.938 πωλήσεις).

Το Megane E-Tech electric έχει πουλήσει πάνω από 35.000 μονάδες φέτος καταλαμβάνοντας το 54% των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων της μάρκας. Μέσα στο 2024, η αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της Renault θα εμπλουτιστεί με το νέο Scenic E-Tech electric, που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται πως η ανάκαμψη των πωλήσεων έρχεται μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια πτώσης.

FT: Βήμα προς το διαζύγιο ή τη συμφιλίωση η συμφωνία Renault – Nissan;

Συνεργασία με «βλέμμα» και στην ηλεκτροκίνηση

Πριν λίγους μήνες, η κινεζική Geely και η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσαν επενδύσεις έως και 7 δισ. ευρώ για τη σύσταση μιας κοινοπραξίας στην οποία θα μετέχουν με ίσο ποσοστό. Η συνεργασία των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη βενζινοκινητήρων και κινητήρων υβριδικής τεχνολογίας για τα αυτοκίνητα.

Η κοινοπραξία αποσκοπεί στην κατασκευή αποδοτικότερων κινητήρων εσωτερικής καύσης και υβριδικών συστημάτων, σε μια εποχή που η στόχευση μεγάλου μέρους της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι στη μετάβαση σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι για να καταστούμε παγκόσμιος ηγέτης στις υβριδικές τεχνολογίες, παρέχοντας λύσεις με χαμηλές εκπομπές για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Έρικ Λι, πρόεδρος της Geely.

Η νέα εταιρεία θα απασχολεί 19.000 άτομα σε 17 εργοστάσια παραγωγής κινητήρων και πέντε κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, σύμφωνα με τη Renault.

Ανάμεσα στους πελάτες της κοινοπραξίας αναμένεται να είναι οι Volvo, Proton, Nissan, Mitsubishi και PUNCH Torino.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή