Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι υπογραμμίζει ότι η Ιταλία είναι έτοιμη να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μέση Ανατολή.

Πιο αναλυτικά, από τις περασμένες ημέρες βρίσκεται στην Κύπρο το περιπολικό σκάφος Ταόν Ντι Ρεβέλ, του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο είναι έτοιμο να φορτώσει ανθρωπιστικό υλικό που αποστέλλεται από την επιχειρησιακή βάση του ΟΗΕ, που βρίσκεται στο Μπρίντιζι της Κάτω Ιταλίας, και υλικό του Ερυθρού Σταυρού.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι στην όλη περιοχή βρίσκονται δύο φρεγάτες του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στις οποίες σύντομα θα προστεθεί και ένα αμφίβιο στρατιωτικό πλοίο, για τυχόν ανθρωπιστική επιχείρηση απομάκρυνσης προσωπικού και μεταφορά υλικού πρώτης ανάγκης. Τη συνολική ευθύνη για τις επιχειρήσεις αυτές έχει το υπουργείο Άμυνας της Ρώμης.

Παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα για να περάσει η βοήθεια

Οι περισσότεροι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναγνώρισαν την ανάγκη για «ανθρωπιστική παύση» των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να περάσει ανεμπόδιστα η βοήθεια. Αυτό ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι η θέση της ΕΕ θα καθοριστεί από τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 26 και 27 Οκτωβρίου.

Εξήγησε ότι «παύση εχθροπραξιών» δεν σημαίνει «κατάπαυση του πυρός» – όπως ζήτησαν τα Ηνωμένα Έθνη στη Διεθνή Διάσκεψη του Καϊρου – αλλά μια προσωρινή εκεχειρία για να μπορέσει να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, χωρίς να κινδυνεύσει από τα πυρά των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ή της Χαμάς. Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στα θύματα μεταξύ του προσωπικού της UNWRA – της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τη βοήθεια στους παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω