Η εν εξελίξει χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας είναι η δεύτερη φάση του πολέμου, δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και τόνισε ότι «ο πόλεμος μέσα στη Γάζα θα είναι μακρύς».

«Αυτό είναι το δεύτερο στάδιο του πολέμου… Οι προκλήσεις είναι πολύ σαφείς – να καταστραφεί η στρατιωτική ικανότητα και η ικανότητα διακυβέρνησης της Χαμάς και να επιστρέψουν τα θύματα στα σπίτια τους» τόνισε.

«Αυτός είναι ο δεύτερος πόλεμος για την ανεξαρτησία μας. Θα σώσουμε τη χώρα μας. Θα πολεμήσουμε στον αέρα, στο έδαφος και θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε. Αυτή είναι η αποστολή της ζωής μου… Στο όνομά σας και στο όνομα όλων» είπε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Παράλληλα, κάλεσε τον άμαχο πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα να μετακινηθεί σε ασφαλείς περιοχές. «Καλούμε τον άμαχο πληθυσμό να πάει σε ασφαλή περιοχή, να βρίσκεται στους δρόμους» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Νετανιάχου απευθύνθηκε στους συμμάχους του, λέγοντας ότι: «Αν το Ισραήλ δεν κερδίσει σήμερα, θα είστε οι επόμενοι για τον άξονα του κακού. Αυτή είναι η αρχή του πολέμου».

«Θα γεμίσει τις σήραγγες με νευροπαραλυτικό αέριο» – Τι αποκαλύπτει για το Ισραήλ ο πρώην ηγέτης της Χαμάς

«Οι δολοφόνοι θα πληρώσουν για τη σφαγή – Θα εξαλείψουμε το κακό»

Ο  Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόσθεσε ότι το Ισραήλ είναι «έτοιμο να διασφαλίσει ότι οι δολοφόνοι θα πληρώσουν το τίμημα για τη σφαγή» μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ «πρόκειται να εξαλείψει αυτό το κακό για να ευνοηθεί όλη η ανθρωπότητα».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στη συνέντευξη Τύπου

«Τρομερή αποτυχία» είπε για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

«Υπήρξε μια τρομερή αποτυχία. Θα διερευνηθεί. Θα γυρίσουμε κάθε πέτρα» είπε ο Νετανιάχου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν φέρει ευθύνη γύρω από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Η χερσαία επιχείρηση που επεκτείναμε θα μας βοηθήσει σε αυτή την ιερή αποστολή», πρόσθεσε.

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον στόχο της καταστροφής της Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι αντιπαραθετικά θέματα η καταστροφή της Χαμάς και η επιστροφή των απαχθέντων».

«Δεν υπάρχει καμία αντίθεση», πρόσθεσε. «Έχουμε δύο στόχους. Ο ένας είναι να καταστρέψουμε τις επιχειρησιακές και στρατιωτικές ικανότητες της Χαμάς και ο δεύτερος είναι να φέρουμε πίσω τους απαχθέντες», είπε.

Γκάλαντ: Έχω πίστη στους μαχητές μας, μαζί θα πετύχουμε τη νίκη

«Έχω πίστη στους… μαχητές και τους διοικητές, τις δυνάμεις, τη Μοσάντ και τους ανθρώπους της και όλα τα αμυντικά συστήματα. Μαζί θα πετύχουμε τη νίκη» δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ που πήρε τον λόγο μετά τον Νετανιάχου στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζουμε όλο το μέτωπο – το βόρειο, το κεντρικό και το νότιο», πρόσθεσε.

Ο Γιόαβ Γκάλαντ, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την επιστροφή των ομήρων, περιγράφοντας ως «περίπλοκη» αυτή την προσπάθεια.

Ο Γκάλαντ πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζουν «μια πραγματικότητα που δεν γνωρίζαμε [για αυτήν] στο παρελθόν. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα… Αυτή δεν είναι μια δευτερεύουσα αποστολή. Πρόκειται για εθνική προτεραιότητα».

«Όσο η στρατιωτική πίεση θα αυξάνεται, όσο θα χτυπάμε τον εχθρό πιο σκληρά, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ότι ο εχθρός θα συμφωνήσει σε λύσεις για την επιστροφή των αγαπημένων μας», δήλωσε ο Γκάλαντ.

«Δεν πρόκειται να είναι ένας σύντομος πόλεμος. Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή», πρόσθεσε.

Γκαντζ για Χαμάς: «Είναι εγκληματίες πολέμου»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντζ. Ο ίδιος σημείωσε ότι: «Οι χερσαίοι ελιγμοί στο έδαφος, μαζί και με άλλα βήματα, θα μπορούσαν να βοηθήσουν για την επιστροφή των απαχθέντων στο σπίτι».

«Συναντήθηκα προσωπικά με τις οικογένειες των απαχθέντων και μπορούν να με προσεγγίσουν ανά πάσα στιγμή, το υπόσχομαι», πρόσθεσε.

«Είναι εγκληματίες πολέμου που θυσιάζουν τους πολίτες, τους κατοίκους της Γάζας. Η Χαμάς τους έφερε την καταστροφή», είπε ο Γκαντζ στη συνέχεια.

«Παρόλο που προσποιούνται ότι τους εκπροσωπούν, η εικόνα είναι ξεκάθαρη – είναι το απόλυτο κακό ενάντια στην αγνή δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη πρέπει να επικρατήσει», είπε.

«Τα επιχειρησιακά στάδια θα χρειαστούν πολύ χρόνο», δήλωσε ο Γκαντζ.

«Η ενότητά μας είναι η δύναμή μας, κατά τη διάρκεια του πολέμου και μετά. Ο λαός του Ισραήλ είναι έτοιμος… Κανείς δεν μπορεί να νικήσει εναντίον μας… Με τη βοήθεια του Θεού, θα πολεμήσουμε, θα νικήσουμε», πρόσθεσε ο Γκαντζ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα