Για πολλούς μικρούς και αρκετούς μεγάλους, μια επίσκεψη σε ένα από τα μαγικά βασίλεια της Disney αποτελεί σκοπό ζωής, αλλά το κόστος, μάλλον, δεν είναι για όλους.

Οι φανατικοί της Disney που θέλουν πραγματικά να ζήσουν την πλήρη εμπειρία μπορούν να δαπανήσουν από $40.000 και πάνω για μια διαμονή έξι διανυκτερεύσεων στο θέρετρο της εταιρείας στη Φλόριντα. Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό περιλαμβάνει περιηγήσεις VIP, την κατασκευή φωτόσπαθων (από το Star Wars) και δείπνο με τη Σταχτοπούτα.

Αυτά τα ακριβά πρόσθετα για μια επίσκεψη στο Walt Disney World είναι απρόσιτα για τους περισσότερους επισκέπτες του «The Most Magical Place on Earth».

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg News, μια τετραμελής οικογένεια με περιορισμένο προϋπολογισμό μπορεί να περιμένει να ξοδέψει από 5.000 έως 25.000 δολάρια για μια εβδομάδα διαμονής στη Disney.

Όταν αθροίζεται το κόστος του φαγητού, του ξενοδοχείου, των εισιτηρίων στάθμευσης και της εισόδου στα θεματικά πάρκα, μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να αναμένει να πληρώσει το λιγότερο $4.280, ιδιαίτερα εάν η επίσκεψη πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της off-season, όπως ο Αύγουστος, όταν το Ορλάντο «λιώνει» από τη ζέστη.

Το υψηλό κόστος για μια βασική επίσκεψη ήταν ένας παράγοντας που μειώθηκε κατά 15% φέτος στα θεματικά πάρκα του Ορλάντο, σύμφωνα με μελέτες και αναλύσεις που είδε το Bloomberg News.

Αλλά είδη πολυτελείας, όπως μια σουίτα δύο υπνοδωματίων σε ένα ξενοδοχείο υψηλής ποιότητας, τέσσερα εισιτήρια «park hopper plus» που επιτρέπουν την είσοδο σε άλλα θεματικά πάρκα, μια περιήγηση VIP, τα “Genie+ passes” που επιτρέπουν την ταχεία πρόσβαση σε ορισμένα αξιοθέατα και άλλα πρόσθετα κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής του ταξιδιού μπορεί να κοστίζουν πάνω από $40.000.

Bibbidi Bobbidi Boutique

Η «Bibbidi Bobbidi Boutique» της Disney World προσφέρει «μια βασιλική μεταμόρφωση» στην οποία «τα παιδιά γίνονται κομψές πριγκίπισσες και λαμπεροί ιππότες — ακριβώς μπροστά στα μάτια σας!»

Τα πακέτα για τις μεταμορφώσεις της πριγκίπισσας, που περιλαμβάνουν χτένισμα, βερνίκι νυχιών, φόρεμα και άλλα αξεσουάρ για να κάνουν τα παιδιά να μοιάζουν με τη Mirabel ή την Isabel από την ταινία “Encanto” – κυμαίνονται από $100 έως $180 ανά άτομο προ φόρων.

Δείπνο με χαρακτήρες Disney

Το θέρετρο προσφέρει επίσης «δείπνο με χαρακτήρες Disney» στο οποίο οι οικογένειες μπορούν να φάνε με τον Μίκυ Μάους, τη Μίνι Μάους, τους Τσίπ και Ντέιλ και άλλους ήρωες.

Οι τιμές των γευμάτων κυμαίνονται μεταξύ $35 και $60 ανά ενήλικα και έως $40 ανά παιδί – και αυτό χωρίς ποτά ή αναψυκτικά.

Φωτόσπαθα

Οι θαυμαστές των Star Wars μπορούν να βγάλουν τους Ιππότες Τζεντάι που κρύβουν μέσα τους καταβάλλοντας $250 ο καθένας για να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο όπου μπορούν να κατασκευάσουν τα δικά τους ιδιαίτερα φωτόσπαθα.

«Μόλις ολοκληρωθεί το φωτόσπαθό σας (απαιτείται η αγορά!), θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε απίστευτες νέες περιπέτειες—από τα απώτατα όρια του Άγριου Διαστήματος μέχρι το Star Wars: Galaxy’s Edge!» σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Disney.

Τους πρώτους εννέα μήνες φέτος, τα θεματικά πάρκα της Disney απέφεραν συνολικά έσοδα 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων — 17% περισσότερα από τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση κερδών της εταιρείας.

Τα ισχυρά κέρδη από τα θεματικά πάρκα της συμβάλλουν στην αντιστάθμιση των ζημιών στο τμήμα ροής της εταιρείας και στα παραδοσιακά τηλεοπτικά ακίνητα.

Η μετοχή της Disney βρίσκεται σε χαμηλό εδώ και χρόνια και η εταιρεία έχει αναλάβει μια αναδιάρθρωση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Ο καθένας κάνει διακοπές διαφορετικά, επομένως προσφέρουμε μια μεγάλη γκάμα επιλογών, συμπεριλαμβανομένων τρόπων εξοικονόμησης και εξεύρεσης αξίας, όλα αυτά ενώ συνεχίζουμε να διαθέτουμε ενημερώσεις που κάνουν τον προγραμματισμό απλούστερο και ευκολότερο για τα εκατομμύρια επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο”, εκπρόσωπος της Disney είπε στην New York Post.

Το υπέρογκο κόστος που συνεπάγονται τα ταξίδια σε θεματικά πάρκα καθώς και το “βυζαντινό”, όπως το αποκαλεί η New York Pos,  σύστημα κρατήσεών τους που εισήχθη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνaϊού έχει αντιμετωπιστεί με αποδοκιμασία από τους θαυμαστές της Disney.

Η Disney επέστρεψε πρόσφατα δωρεάν στάθμευση χωρίς παρκαδόρο για διαμονές στο ξενοδοχείο του Disney Resort. Επίσης, επέτρεψε στους κατόχους των ειδικών ετήσιων διαβατηρίων που εκδίδει η εταιρία να επισκέπτονται τα πάρκα μετά τις 2 μ.μ. χωρίς να χρειάζεται κράτηση.

Από τον Ιανουάριο, οι επισκέπτες θα μπορούν και πάλι να έχουν πρόσβαση σε ειδικές κρατήσεις φαγητού ως μέρος του πακέτου διαμονής τους στα θέρετρα της Disney.

Ιδιωτικές εκδρομές VIP:

Οι υπηρεσίες Disney VIP Tour θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε την εμπειρία της Disney των ονείρων σας με υπηρεσίες από πόρτα σε πόρτα που περιλαμβάνει καταλύματα, αξιοθέατα, παραστάσεις, βόλτες, φαγητό και έναν προσωπικό ξεναγό Disney Cast Member. Η τιμολόγηση κυμαίνεται μεταξύ $425 και $600 την ώρα με τουλάχιστον 7 συνεχόμενες ώρες κράτηση για έως και 10 άτομα. Δεν περιλαμβάνεται η είσοδος στο θεματικό πάρκο.

The Ultimate Day of Thrills VIP Tour: Μια τριπλή απειλή ταχύτητας, φαντασίας και διασκέδασης, αν αντέχει το πορτοφόλι σας. Οι υπηρεσίες Disney VIP Tour Services θα σας περιηγηθούν στα κορυφαία αξιοθέατα του θεματικού πάρκου της Disney, θα ανεφοδιαστούν με καύσιμα για μεσημεριανό γεύμα και θα συνεχίσουν τον ενθουσιασμό προς το τέλος της ημέρας. Η τιμή είναι $299  ανά άτομο, προσφέρεται μόνο συγκεκριμένες ημέρες και διαρκεί 7 ώρες. Δεν περιλαμβάνεται η είσοδος στο θεματικό πάρκο.

Ultimate Disney Classics VIP Tour: Σχεδιασμένο για την ιστορία της Disney και τα κλασικά αξιοθέατα, η Disney VIP Tour Services θα σχεδιάσει ένα δρομολόγιο για να απολαύσετε 10 κλασικά αξιοθέατα στο Magic Kingdom Park. Η τιμή είναι $199  ανά άτομο, προσφέρεται μόνο συγκεκριμένες ημέρες και διαρκεί 7 ώρες. Δεν περιλαμβάνεται η είσοδος στο θεματικό πάρκο.

Ultimate Nights of Adventure VIP Tour: Μια βραδινή ξενάγηση από την Disney VIP Tour Services, θα γνωρίσετε αξιοθέατα και παραστάσεις με θέμα τη μαγεία της φύσης τη νύχτα. Η τιμή είναι $249  ανά άτομο, προσφέρεται μόνο συγκεκριμένες ημέρες και διαρκεί για 4 ώρες. Δεν περιλαμβάνεται η είσοδος στο θεματικό πάρκο.

Αυτά για τους έχοντες βαθύτερες τσέπες, αλλά για τους πραγματικά κροίσους τα πράγματα είναι ακόμη πιο ακριβά… και χλιδάτα, σύμφωνα με τον ιστότοπο disneyadulting.com.

Club 33

Μία από τις πιο VIP εμπειρίες στη Disneyland είναι το Club 33, που βρίσκεται πάνω από το Café Orleans της Disneyland στην Πλατεία της Νέας Ορλεάνης του πάρκου και είναι από τα πιο αποκλειστικά εστιατόρια πέντε αστέρων στη Δυτική Ακτή. Σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Ουόλτ Ντίσνει για να είναι μια κομψή απόδραση από τη φασαρία και το θόρυβο του πάρκου, έχει δεχθεί από προέδρους, βασιλιάδες, και διασημότητες από όλο τον κόσμο. Αν και η επένδυση για να γίνετε μέλος του Club 33 δεν δημοσιεύεται, τα τέλη έναρξης φημολογείται ότι ανέρχονται σε $30.000-40.000  με ετήσια τέλη περίπου $10.000-20.000 ανά άτομο. Περιμένετε προτού ετοιμάσετε το βιβλιάριο επιταγών σας, υπάρχει μια λίστα αναμονής που κυμαίνεται από 500 έως 800 άτομα όλα αυτά τα χρόνια.

Γιατί τόσο αποκλειστικό; Ακόμη και η κορυφαία διασημότητα δεν μπορεί να περάσει την πόρτα και να αποκτήσει πρόσβαση απροειδοποίητα. Όποιος επιθυμεί πρόσβαση στο κλαμπ πρέπει είτε να είναι ο ίδιος μέλος είτε να έχει εγκεκριμένη κράτηση εκ των προτέρων από ένα μέλος. Ο Γουόλτ το έκανε σκόπιμα καθώς επιθυμούσε ένα αποκλειστικό μέρος στο πάρκο όπου οι εταιρικοί χορηγοί και οι διασημότητες θα μπορούσαν να δειπνήσουν σε στυλ VIP και θα μπορούσε να φιλοξενήσει επισκέπτες αντάξια του ονόματος Disney. Δυστυχώς, ο Γουόλτ πέθανε πριν εγκαινιαστεί το Club 33.

Η ατμόσφαιρα είναι απερίγραπτη και περιλαμβάνει εκπληκτικούς πίνακες, φωτογραφίες και αναμνηστικά διάσπαρτα σε όλο το κλαμπ, συμπεριλαμβανομένου του τσέμπαλου της Λίλιαν Ντίσνεϊ (στο οποίο έχουν παίξει ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και ο Έλτον Τζον), ζωγραφισμένα στο χέρι πρωτότυπα έργα τέχνης από ταινίες της Disney όπως το Fantasia, ένα vintage τηλέφωνο περίπτερο από το The Happiest Millionaire με πρωταγωνιστή τον Fred MacMurray και ένα τραπέζι από τη Mary Poppins. Εάν είστε geek της Disney, το κεφάλι σας θα εκραγεί.

Το Club 33 είναι η πιο αποκλειστική εμπειρία VIP της Disney και θα σας κοστίσει πολλά χρήματα για να ζήσετε.

Διαμονή στο Four Seasons Disney

Η Disney έχει το δικό της Four Seasons Hotel μέσα στο Golden Oak Grounds. Αυτό το AA Black Diamond Certified Resort είναι το μοναδικό στο είδος του στην κεντρική Φλόριντα και διαθέτει το δικό του γήπεδο γκολφ, ημερήσιο σπα, ιδιωτικές πισίνες και πολυτελείς σουίτες και οι τιμές είναι ανάλογες

Διανυκτέρευση στο Κάστρο της Σταχτοπούτας

Αν και η Disney δεν κάνει κρατήσεις για τη σουίτα της μέσα στο Κάστρο της Σταχτοπούτας για οποιαδήποτε τιμή, προφανώς υπάρχει ένα τίμημα καθώς, όπως μας πληροφορεί το disneyadulting, ο Τομ Κρουζ μπόρεσε να κλείσει διανυκτέρευση για την κόρη του, Σούρι. Συνήθως, η σουίτα προσφέρεται μόνο μέσω κληρώσεων που διοργανώνει η Disney.

Disney Vacation Club

Το να γίνετε μέλος του Disney Vacation Club (DVC) δίνει πρόσβαση σε ένα μοναδικό πρόγραμμα ιδιοκτησίας διακοπών που υπερβαίνει την παραδοσιακή χρονομεριστική μίσθωση. Μπορείτε να αγοράσετε έως και 4.000 πόντους διακοπών σε ένα μόνο Disney Vacation Club Resort. Η τιμή αγοράς είναι επί του παρόντος $171  ανά πόντο διακοπών στα ακόλουθα Θέρετρα: Disney’s Polynesian Villas & Bungalows. Aulani, Disney Vacation Club Villas, Ko Olina, Χαβάη. Αυτό μετά το αρχικό κόστος των $17.600  χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα κλεισίματος και τα οικονομικά έξοδα.

Ιδιωτικός ξεναγός

Οι υπερπλούσιοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να φέρουν τον δικό τους προσωπικό ξεναγό, όπως το Michael’s VIPS, στη Disney που παρέχει υπηρεσία ξεναγού που μπορεί να ξεκινά από $150 την ώρα και να αυξάνεται καθώς αυξάνονται τα αιτήματα ή τα μέλη του πάρτι. Είναι σαν να έχεις τον προσωπικό σου βοηθό, σε στυλ Disney Parks.

Chef’s Table στο Victoria and Albert’s

Η εμπειρία του Chef’s Table είναι μια από τις πιο αριστοκρατικές επιλογές για φαγητό στο πάρκο. Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς το προσωπικό προετοιμάζει τα υπέροχα γεύματα του εστιατορίου, αυτή η εμπειρία είναι για εσάς. Περιλαμβάνει ένα προσαρμοσμένο μενού γευσιγνωσίας 10 πιάτων σε ένα αποκλειστικό τραπέζι που βρίσκεται στην κουζίνα. Οι επισκέπτες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τον σεφ και την ομάδα του/της και να δοκιμάσουν φαγητό κατά τη διάρκεια της 3ωρης γευστικής εμπειρίας που θα σας κοστίσει $250  ανά άτομο με δύο κρασιά από $105,00  ανά άτομο. Αυτό είναι αν μπορείτε ακόμη και να κλείσετε την πάντα αποκλειστική κράτηση για αυτήν την περιζήτητη εμπειρία.

Διαμονή στο Golden Oak στο Walt Disney World Resort

Για τους υπερπλούσιους που έχουν εκατομμύρια να επενδύσουν σε ακίνητα διακοπών, η Disney δημιούργησε το Golden Oak στο Walt Disney World Resort. Για οπουδήποτε μεταξύ 1,8 και 7 εκατομμυρίων δολαρίων, μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας σπίτι σχεδόν μέσα στο πάρκο. Αλλά υπάρχουν χιλιάδες δολάρια σε επιπλέον χρεώσεις όπως τα ετήσια τέλη για να διατηρήσετε τις πολυτελείς ανέσεις που συνοδεύουν την κοινότητα, όπως ένας μασέρ και μια υπηρεσία θυρωρού που θα σας βοηθήσει να βρείτε μπέιμπι σίτερ, να παραγγείλετε υπηρεσίες ή ακόμη και προγραμματίστε πάρτι.

Παντρευτείτε ή ανανεώστε τους όρκους σας στη Disney

Η Disney θα χειριστεί κάθε πτυχή του γάμου σας, από τον γάμο μέχρι το μήνα του μέλιτος. Μπορείτε να παντρευτείτε σε οποιοδήποτε ακίνητο της Disney (ακόμη και στα κρουαζιερόπλοια), συμπεριλαμβανομένων ειδικών (και ακριβών) τοποθεσιών μέσω των θεματικών πάρκων. Αυτές οι πολυτελείς εκδηλώσεις ξεκινούν από $12.000 και μπορούν να ξεπεράσουν τα $126.000  για ολόκληρο το πακέτο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή