Χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας εισέβαλαν σε αποθήκες και κέντρα διανομής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), αρπάζοντας αλεύρι και “βασικά είδη επιβίωσης”, αάνακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αυτή των Ηνωμένων Εθνών.

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ξεμένει από καύσιμα η Γάζα – Κλείνουν νοσοκομεία

“Χιλιάδες άνθρωποι εισέβαλαν σε αποθήκες και κέντρα διανομής της UNRWA στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας”, διευκρίνισε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

“Πρόκειται για ανησυχητική ένδειξη ότι αρχίζει να καταρρέει η δημόσια τάξη ύστερα από τρεις εβδομάδες πολέμου και αυστηρής πολιορκίας στη Γάζα”, τόνισε η UNRWA σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Από τις 9 Οκτωβρίου, το Ισραήλ επέβαλε “πλήρη αποκλεισμό” στη Γάζα, αποκόπτωντας τις προμήθειες σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τρόφιμα στον παλαιστινιακό θύλακα, στον οποίο συνωστίζονται 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι και ο οποίος τελούσε ήδη υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2007. Μόνον 84 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έχουν μπορέσει να φτάσουν στη Γάζα μέσω Αιγύπτου από τις 21 Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ το Ισραήλ απέκλεισε τη Λωρίδα της Γάζας από κάθε παροχή καυσίμων. Με το πρόσχημα ότι η Χαμάς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα καύσιμα για στρατιωτικούς σκοπούς, το Τελ Αβίβ επέτρεψε το προηγούμενο Σάββατο να περάσουν προς την αποκλεισμένη περιοχή μόνο ελάχιστες ποσότητες ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας, επουδενί, όμως, καύσιμα.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ισχυρίστηκε ότι οι ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς στο Ισραήλ αποδεικνύουν ότι η Γάζα έχει άφθονα καύσιμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα