Το γεγονός ότι ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητα λάθη στην καταβολή της βασικής ενίσχυσης.

Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο κ. Αυγενάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κόκκαλη για το ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας.

Αυγενάκης: Ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο κ. Αυγενάκης απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης για τον τρόπο και την ταχύτητα καταβολής των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, απαριθμώντας μια σειρά από μέτρα στήριξης αλλά και ενισχύσεις (προκαταβολές) που έχουν λάβει ή και δρομολογούνται να λάβουν μέσα στον Νοέμβριο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε πως η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία για την αναγέννηση του θεσσαλικού κάμπου, επισημαίνοντας πως προτίθεται να συνεργαστεί με όλους τους φορείς, δίχως χρώματα, δίχως κόμματα και χωρίς καμία διάκριση. «Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να την ταχύτερα αποκατάσταση των πληγέντων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι «αιχμές»

Αιχμές για τον τρόπο διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε αφήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τη Δράμα στα μέσα του Οκτώβρη, ο οποίος όλο νόημα δήλωνε ότι «δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Δεν είναι κράτος αυτόνομο ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά ένας οργανισμός που εποπτεύεται από το ΥπΑΑΤ και πρέπει να λειτουργεί για το καλό των αγροτών και μόνο». Μάλιστα, είχε ανακοινώσει διαφάνεια, καλύτερη οργανωτική δομή και σεβασμό στα χρήματα των αγροτών σε ότι αφορά τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, όπως είχε δηλώσει ότι «ενώ ήταν άριστη η κατεύθυνση για ένταξη στο gov.gr, στη συνέχεια δεν έγιναν τα βήματα που έπρεπε, από τον Οργανισμό», ανακοινώνοντας ότι με διατάξεις που θα φέρει θα καταργηθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούν δεύτερες πλατφόρμες ορισμένα ΚΥΔ. «Οι διπλοχρεώσεις σε βάρος των αγροτών θα τελειώσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO