Ελαφρά συρρίκνωση εμφάνισε η οικονομία της Γερμανίας κατά το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν τη Δευτέρα, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εξακολουθεί να επιβαρύνεται από την αδύναμη αγοραστική δύναμη και τα υψηλότερα επιτόκια.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση σε προσαρμοσμένους όρους, ανέφερε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Γερμανία: Η περιοχή που θα χτυπηθεί περισσότερο από τον στασιμοπληθωρισμό

Δημοσκόπηση του Reuters είχε προβλέψει συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,3%. Η στατιστική υπηρεσία, ωστόσο, αναθεώρησε τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο σε μια μέτρια επέκταση 0,1%, από στασιμότητα.

Το ποσοστό για το πρώτο τρίμηνο αναθεωρήθηκε σε στασιμότητα, από προηγούμενη συρρίκνωση που είχε οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση. Η ύφεση ορίζεται ως δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης του ΑΕΠ.

Η κατανάλωση των νοικοκυριών μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός συνέχισε να διαβρώνει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Λόγω των επιδράσεων βάσης στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ο γενικός δείκτης ΔΤΚ της Γερμανίας αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω τον Οκτώβριο. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα δημοσιευθούν αργότερα τη Δευτέρα.

Από την άλλη πλευρά, οι επενδύσεις κεφαλαίου συνέβαλαν θετικά στο ΑΕΠ, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή