Μπορεί οι αμερικανικοί δείκτες να προσπάθησαν σήμερα να διασκεδάσουν λίγο τις εντυπώσεις, αλλά ο Οκτώβριος ολοκληρώθηκε με απώλειες, με τη Wall Street να κλείσει τον τρίτο σερί πτωτικό της μήνα, για πρώτη φορά από το 2020.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,38% στις 33.052 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,65% στις 4.193 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,48% στις 12.851 μονάδες.

Οι κύριοι δείκτες έκλεισαν έναν ακόμη πτωτικό μήνα. Ο Dow και ο S&P 500 υποχώρησαν κατά 1,4% και 2,2% τον Οκτώβριο, αντίστοιχα, τον τρίτο συνεχόμενο αρνητικό μήνα τους. Ο Nasdaq υποχώρησε περισσότερο από 2% από την αρχή του μήνα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Pfizer υποχώρησαν κατά 1%, καθώς ανέφερε μεγαλύτερες του αναμενομένου ζημίες για το τρίτο τρίμηνο. Η αύξηση των ζημιών έρχεται από τις αυξημένες χρεώσεις που σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την αντιική θεραπεία Covid, Paxlovid και το εμβόλιο Covid.

Απώλειες 6% και για την Caterpillar,  αν και τα κέρδη τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Ωστόσο, η Caterpillar είπε ότι τα έσοδά της για το τέταρτο τρίμηνο θα είναι μόνο «ελαφρώς» υψηλότερα από το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ανησυχώντας τους επενδυτές ότι θα μπορούσε να διαψεύσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Fed

Πέραν των παραπάνω όμως, η Wall Street αναμένει την απόφαση της Fed για τα επιτόκια την Τετάρτη. Η τιμολόγηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνει μια πιθανότητα περίπου 98% ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Στα μάκρο της ημέρας, το κόστος αποζημίωσης για τους μη κυβερνητικούς εργαζομένους των ΗΠΑ αυξήθηκε με ελαφρώς ταχύτερα από τον αναμενόμενο ρυθμό το τρίτο τρίμηνο. Ο δείκτης κόστους απασχόλησης, τον οποίο η Federal Reserve παρακολουθεί στενά ως βαρόμετρο πληθωρισμού, αυξήθηκε 1,1% για την περίοδο Ιουλίου έως Σεπτεμβρίου, 0,1 ποσοστιαία μονάδα περισσότερο από την εκτίμηση της συναίνεσης του Dow Jones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street