Πέριξ των 1.190 μονάδων ταλαντεύεται το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, δίχως να κάνει βήματα μπροστά, αλλά ούτε και να επιτρέπει να χαθούν τα επίπεδα από τους βραχυπρόθεσμους και ανυπόμονους traders.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,10% στις 1.194,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,02% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.927,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,52% στις 957,92 μονάδες.

Deutsche Bank: Αντέχει το ΧΑ στους γεωπολιτικούς κραδασμούς

Η υπομονή είναι αρετή…

Σαν να βρίσκεται σε μια αίθουσα αναμονής, όπου ο χρόνος κυλάει αργά και μερικές φορές… βασανιστικά. Αυτή είναι η φράση που είπε στον ot.gr αναλυτής της ελληνικής αγοράς, αποτυπώνοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο την εικόνα που εμφανίζει η Λ. Αθηνών, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει μέχρι νεωτέρας.

Ποια θα είναι αυτά τα νεότερα; Προφανώς οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, οι οποίες και θα αναμένονται για να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει και για τους οίκους αξιολόγησης, αφού μετά την αναβάθμιση μιας οικονομίας ερχόταν και η αντίστοιχη αναβάθμιση για τον τραπεζικό κλάδο. Και αυτή όμως έχει… αργήσει.

Βέβαια, δεν είναι και λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι τα «no news… είναι good news», την ώρα μάλιστα που το κλίμα διεθνώς δεν είναι και τόσο θετικό. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η αγορά βρίσκεται κοντά στο άνω άκρο της διακύμανσης των τελευταίων εβδομάδων, με τη συσσώρευση να δίνει στην παρούσα μεγαλύτερες πιθανότητες στο θετικό σενάριο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, το +3,17% των Ελληνικών Πετρελαίων λειτουργεί θετικά στην αγορά, όπως και τα άνω του 1% κέρδη σε Τιτάν, Cenergy και ΟΠΑΠ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Jumbo και ΟΤΕ.

Από την άλλη, οι πιέσεις είναι μεγάλες σε Eurobank, ΕΥΔΑΠ και Aegean, οδηγώντας τους τίτλους σε απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Autohellas, Coca Cola, Quest, Alpha Bank, Motor Oil και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών