Εταιρείες από όλο το επιχειρηματικό φάσμα που εφαρμόζουν τις βέλτισες επιχειρηματικές πρακτικές, διακρίθηκαν για ακόμη μια χρονιά στο θεσμό των Growth Awards που έχουν καθιερώσει η Eurobank και η Grant Thornton.

Επί επτά χρόνια στο πλαίσιο αυτό, αναδεικνύονται οι επιχειρήσεις εκείνες που διακρίνονται για τη συμβολή τους στην εξέλιξη, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του εγχώριου επιχειρηματικού τοπίου.

Eurobank: Ο Ιάκωβος Γιαννακλής διάδοχος του Ανδ. Αθανασόπουλου

Οι έξι Growth Winners

Cenergy Holdings: Η δύναμη σε σωληνουργία και καλωδιώσεις

Με έδρα το Βέλγιο, η Cenergy Holdings είναι μια εταιρεία χαρτοφυλακίου, εισηγμένη στο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επενδύει σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες και εστιάζει στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για μεταφορά ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μετάδοση δεδομένων. Το χαρτοφυλάκιό της  αποτελείται από τη Σωληνουργεία Κορίνθου και την Ελληνικά Καλώδια (HellenicCables), δυο πρωτοπόρες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε
δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους όπως αυτοί της ενέργειας, των κατασκευών και των τηλεπικοινωνιών. Με σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση έργων μεγάλης κλίμακας παγκοσμίως και έντονη εστίαση στην ικανοποίηση των πελατών, οι εταιρείες έχουν ηγετικό ρόλο στους αντίστοιχους τομείς τους.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές σωλήνων χάλυβα και κοίλων δοκών χάλυβα, παγκοσμίως, για τους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών. Με μια επιτυχημένη πορεία και εμπειρία πάνω από μισό αιώνα, έχει υλοποιήσει πολύ απαιτητικά έργα με κορυφαίες εταιρείες ενέργειας παγκοσμίως.

Η Hellenic Cables αναγνωρίζεται σήμερα ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες μεταφοράς και διανομής ενέργειας στην Ευρώπη, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υπεράκτιων δικτύων αιολικής ενέργειας, δικτύων τηλεπικοινωνίας και δεδομένων, κατασκευών και βιομηχανία.

Ηπειρωτική Βιομηχαία Εμφιαλώσεων – Με την «ορμή» του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων είναι μία οικογενειακή ελληνική επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί μία από τις πλέον καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών. Ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση, από την ομώνυμη πηγή, του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος»,
το οποίο διαθέτει από το 1992 στην ελληνική αλλά και ξένη αγορά. Η εταιρεία λειτουργεί πέντε υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή.

Σε συνολική έκταση 260 στρεμμάτων, αξιοποιεί 7 πηγές νερού, λειτουργεί 33 γραμμές και η παραγωγική της δυναμικότητα είναι 492.200 φιάλες/ώρα.

To 2014, η εταιρεία εισήλθε στην αγορά των αναψυκτικών με την κυκλοφορία 8 διαφορετικών γεύσεων, δημιουργώντας τα «Βίκος» Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά. Το 2017 η εταιρεία εμπλούτισε την γκάμα των αναψυκτικών με 3 νέες γεύσεις, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και γλυκαντικό από το φυτό στέβια, Βίκος Cola στέβια, Βίκος Πορτοκαλάδα στέβια και Βίκος Λεμονάδα στέβια. Το 2021 η εταιρεία λάνσαρε τη Βίκος Cola Zero Sugar με φυσικό μεταλλικό νερό και αποκλειστική συνταγή. Το 2022 εμπλούτισε την κατηγορία των mixers με το λανσάρισμα του Βίκος Pink Grapefruit Soda.

Επιπλέον το 2022 ολοκλήρωσε την επένδυση ύψους 22 εκατ. ευρώ του νέου βιομηχανοστασίου στο Καλπάκι Ιωάννινων και εισήλθε στην αγορά HO.RE.CA λανσάροντας νέες συσκευασίες γυαλιού και αλουμινίου για τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά.

Μπάρμπα Στάθης: 54 χρόνια βιώσιμης ανάπτυξης

Η Μπάρμπα Στάθης, με διαχρονική της δέσμευση τη διάθεση προϊόντων που προάγουν την υγιεινή διατροφή και την ευζωία των καταναλωτών, στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια για περισσότερο από 50 χρόνια, προσφέροντας προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή και καινοτόμα. Ταυτόχρονα, η βιώσιμη ανάπτυξη και ο διαρκής εκσυγχρονισμός βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της και έτσι ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής, στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα και τους πολύτιμους συνεργάτες
παραγωγούς της, παραμένοντας πιστή στο όραμα και τις αξίες της.

Ως leading brand του τομέα Frozen Foods της Vivartia, συμφερόντων CVC Capital Partners, η Μπάρμπα Στάθης διαθέτει πέντε ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής λαχανικών και ζυμών, με 11.000 σημεία πώλησης, ενώ ταυτόχρονα εξάγει τα προϊόντα της σε 5 ηπείρους και 27 χώρες. Ενδεικτικό είναι ότι το 2022 οι επώνυμες (branded) φρέσκες σαλάτες Μπάρμπα Στάθης παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων τόσο σε όγκο (+2,0%), όσο και σε αξία (+7,7%), κερδίζοντας μερίδια, κατά +1 μεριδιακή μονάδα (στο 13,5%) σε όγκο, και +1 μ.μ. (στο 14,9%) σε αξία. Την ίδια στιγμή διατήρησε την ηγετική της θέση στο σύνολο της αγοράς, με μερίδιο σε αξία στο 60,7% σε αξία και σε όγκο στο 49,4%.

Rontis Hellas: Στοχεύοντας στη πρόληψη και την υγεία

Με ιστορία που ξεκινά το 1986, η Rontis δραστηριοποιείται με επιτυχία διεθνώς στον τομέα της υγείας και της φαρμακευτικής βιομηχανίας, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις υγείας, βάσει των θεμελιωδών αρχών της καινοτομίας, της ποιότητας και της υπευθυνότητας. Η εταιρεία ειδικεύεται στην έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή φαρμάκων και
ιατρικών ειδών, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης ιατρικής κοινότητας, προσφέροντας εξιδεικευμένες λύσεις που βοηθούν στη θεραπεία και την πρόληψη ποικίλων ασθενειών και παθήσεων.

Με συνεχείς σημαντικές επενδύσεις σε σύγχρονες εγκαταστάσεις φαρμακευτικής παραγωγής και με γνώμονα ηθικές πρακτικές, περιβαλλοντική ευθύνη και κοινωνική δέσμευση,
εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα της πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Προτεραιότητα της Rontis είναι η ανάπτυξη καινοτόμων, περιβαλλοντικά φιλικών φαρμακευτικών και ιατρικών λύσεων που όχι μόνο βελτιώνουν την υγεία των ασθενών, αλλά ελαχιστοποιούν και το οικολογικό της αποτύπωμα.

Με πάθος και δέσμευση, η ομάδα της Rontis δημιουργεί καινοτόμες λύσεις υγείας που βελτιώνουν ζωές. Οι αξίες της συνεργασίας και της αφοσίωσης καθοδηγούν τη δράση της, καθιστώντας τους ανθρώπους της τον κινητήριο μοχλό πίσω από κάθε επίτευγμα και καινοτομία.

Uni-Pharma SA: Με όχημα την καινοτομία

Η UNI-PHARMA SA με πάνω από μισό αιώνα λειτουργίας, δραστηριοποιείται στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια αγορά,
όσο και σε αναπτυσσόμενες αγορές του εξωτερικού, με το δικό της brand name.

Με το βλέμμα στο μέλλον, ευθυγραμμίζει συνεχώς τις επιχειρηματικές πρακτικές της με τις επιταγές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και ενισχύει την Καινοτομία υλοποιώντας άνω των
30 ερευνητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Επιπλέον εντάσσει στο πρόγραμμα κεφαλαιακών επενδύσεών της, ύψους € 80 εκατ. την τελευταία
δεκαετία, εφαρμογές ψηφιακού μετασχηματισμού, δηλώντας δυναμικά το παρόν στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, χαρακτηριστικό παράδειγμα του οποίου
αποτελούν οι εγκαταστάσεις της, με ρομποτικά συστήματα και υψηλό επίπεδο ασφάλειας, με κορυφαίο το βιοκλιματικό εργοστάσιο.

H UNI-PHARMA, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως επίσημη προμηθεύτρια των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ στις αρχές του 2023, ανακηρύχθηκε «Top Employers» στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο Top Employer Institute. Επιβραβεύει την αριστεία, με γενναιόδωρες υποτροφίες σε νέους επιστήμονες, μέσα από το Ίδρυμα ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ».

Hack The Box: Δημιουργώντας τους ηθικούς hackers του μέλλοντος

Με περισσότερους από 2 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και 1.500 οργανισμούς παγκοσμίως, η Hack The Box, ως πλατφόρμα επιμόρφωσης, πιστοποίησης και αξιολόγησης ταλέντων στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, έχει σαν όραμα να καταρτίσει τους ηθικούς χάκερ του αύριο μέσα από παιχνιδοποιημένες εμπειρίες, οι οποίες καλλιεργούν το επονομαζόμενο «hacker mindset».

Η εταιρεία, σήμερα, αριθμεί περισσότερους από 240 υπαλλήλους που εργάζονται σε περισσότερες από 20 χώρες ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της έδρας της στο Ηνωμένο Βασίλειο και των γραφείων της στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις