Συνέχεια της ανόδου δίνει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά το χθεσινό ξέσπασμα, έχει ανοίξει πλέον διαγραμματικά μεγαλύτερο πεδίο κίνησης προς υψηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,90% στις 1.230,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,87% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.007,82 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,01% στις 989,07 μονάδες.

Διαγραμματικό ξέφωτο

Ο γενικός δείκτης έδωσε και επισήμως αγοραστικό σήμα, το οποίο αποτυπώνεται και στη σημερινή του κίνηση, με βελτιωμένο μάλιστα τζίρο. Πλέον ο στόχος είναι η ζώνη των 1.258 – 1.270 μονάδων, με ενδιάμεση στάση στις 1.240 μονάδες, με τη στήριξη να ανεβαίνει στις 1.216 μονάδες. Εάν και ο τραπεζικός δείκτης βοηθήσει με τη διάσπαση των 1.009 μονάδων, τότε η αγορά θα έχει εγκαινιάσει ένα νέο ανοδικό κανάλι, πλην απροόπτου, ειδικά στο μέτωπο της γεωπολιτικής αστάθειας.

Η αγορά δείχνει να έχει καθησυχάσει από το μέτωπο των κεντρικών τραπεζών, καθώς πλέον έχει ανοίξει ένα παράθυρο σταθεροποίησης μέχρι τις επόμενες συνεδριάσεις του Δεκεμβρίου. Εν ολίγοις έχει ένα μήνα περίπου μπροστά του ώστε να θωρακίσει την ανοδική τεχνική του εικόνα, ο οποίος συμπίπτει και με τις κινήσεις ωραιοποίησης των αποτιμήσεων, όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε Νοέμβριο, όταν και οι ξένοι κλείνουν τις θέσεις του έτους.

Βέβαια, η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, καθώς πάντα μια εστία γεωπολιτικής αστάθειας μειώνει τις κινήσεις ρίσκου. Όπως επισημαίνεται και από τους εγχώριους αναλυτές, οι κινήσεις αρχικά στους «πρωτοπόρους» της αγοράς, και σε αυτές που έχουν να δώσουν προοπτικές με τις στρατηγικές και τα αποτελέσματά τους θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, με τη διάχυση στο υπόλοιπο ταμπλό να έρχεται σε δεύτερο χρόνο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η συμφωνία της ΔΕΗ για την εξαγορά του Κωτσόβολου φέρνει τον τίτλο της στο +2,04%, με την Πειραιώς να κερδίζει επίσης 2,05% μετά τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε. Άνω του 1% είναι και η άνοδος σε Ελλάκτωρ, Εθνική, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Βιοχάλκο, Motor Oil, Titan, Cenergy, Alpha Bank, Autohellas, Quest, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και Λάμδα, ενώ με αρνητικό πρόσημο είναι οι ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών