Νέα Διμερή Αεροπορική Συμφωνία υπογράφτηκε μεταξύ Ελλάδας – Κίνας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, στο Πεκίνο.

Η νέα ΔΑΣ, πλήρως συμβατή με το ενωσιακό δίκαιο και την Οριζόντια Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Κίνας, προβλέπει τη δυνατότητα πολλαπλού διορισμού αεροπορικών εταιρειών από κάθε πλευρά.

ΥπΑΑΤ: Συναντήσεις Αυγενάκη στην Ινδία για προώθηση των ελληνικών προϊόντων

Η νέα Αεροπορική Συμφωνία θα αντικαταστήσει την ισχύουσα του 1973, θα εκσυγχρονίσει το θεσμικό αεροπορικό πλαίσιο και θα ενισχύσει τη μεταφορά επιβατών και αγαθών μεταξύ των δύο χωρών.

Το πρόγραμμα στην Κίνα

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του – αστραπή στην Κίνα σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα εκπροσωπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκης στη μεγάλη εμπορική Έκθεση CIIE (China International Import Expo).

Η Ελλάδα συμμετέχει στην έκθεση με εθνικό περίπτερο βασισμένο στις θεματικές: βιομηχανία/κατασκευές, ναυτιλία, υψηλή γαστρονομία/μεσογειακή διατροφή, τουρισμός, πολιτισμός, καθώς και με κλαδικό περίπτερο στον τομέα των τροφίμων, το οποίο πλαισιώνουν εκπρόσωποι 20 ελληνικών εταιριών. Την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής στην CIIE έχει η Enterprise Greece.

Στόχος της παρουσίας της πολιτικής ηγεσίας της Οικονομικής Διπλωματίας στην εμπορική έκθεση της Σαγκάης, είναι η έμπρακτη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στις διεθνείς αγορές καθώς και η προώθηση των διμερών εμπορικών σχέσεων με την Κίνα.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας θα μεταβεί στη Σαγκάη, όπου θα παραστεί στην επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Li Qiang, ενόψει της 6ης Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης: «China International Import Expo».

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ και τον πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Tζάο Λετζί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου
Επικαιρότητα |

Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου

Σε περίπτωση που κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίσουν να αποκαλούν τη χώρα τους «Μακεδονία», θα χαθεί χρόνος και πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο στην προσπάθεια εξομάλυνσης των όποιων εντάσεων.