Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ίλον Μασκ φιλοξενήθηκε από τον αμερικανό παρουσιαστή podcast Τζο Ρόγκαν. Την Τετάρτη ρωτήθηκε επίμονα από δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης. Την Πέμπτη σειρά είχε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Βρετανοί αξιωματούχοι κομπορρημονούσαν για μέρες για την επιτυχία τους στο να παρευρεθεί ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου στη σύνοδο κορυφής, η οποία ήταν προσωπική εμμονή του Σουνάκ.

Ο ενθουσιασμός ήταν τέτοιος, σύμφωνα με τον Guardian, που αποφάσισαν να φέρουν τον ιδιοκτήτη του X σε μια προσωπική συνομιλία 40 λεπτών με τον Βρετανό πρωθυπουργό στο “λαμπερό” περιβάλλον του Lancaster House, που προηγουμένως χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό για την σειρά The Crown.

Ο Σούνακ έπαιξε το ρόλο του πρόθυμου οικοδεσπότη, που ήθελε να αποσπάσει  μαθήματα για την αγάπη, τη ζωή και την τεχνολογία από τον δισεκατομμυριούχο σούπερ σταρ που καθόταν δίπλα του.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που σε έχω εδώ», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, βγάζοντας το σακάκι του και σκύβοντας μπροστά στην καρέκλα του. «Ευχαριστώ που με φιλοξενείς», απάντησε ο Μασκ, σε χαλαρό ύφος.

Για 25 λεπτά, ο πρωθυπουργός ρωτούσε τον Μασκ για τις απόψεις του για τη σύνοδο κορυφής και την τεχνητή νοημοσύνη γενικά.

«Τι πρέπει να κάνουμε για να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε αρκετά [για να ρυθμίσουμε την τεχνητή νοημοσύνη];» ρώτησε ο Σούνακ. Αργότερα εκτίμησε ότι η τεχνολογία αναπτύσσεται τώρα ακόμη πιο γρήγορα από τον «νόμο του Μουρ», ο οποίος δηλώνει ότι η υπολογιστική ισχύς διπλασιάζεται περίπου κάθε δύο χρόνια. «Είναι δίκαιο;» ρώτησε ο Μασκ.

Κάποια στιγμή ο Σούνακ φάνηκε να ρωτά τον επιχειρηματία τεχνολογίας τις απόψεις του για τη διεθνή διπλωματία. «Κάποιοι είπαν ότι έκανα λάθος που προσκάλεσα την Κίνα [στη σύνοδο κορυφής]», είπε. «Θα έπρεπε να ασχολούμαστε μαζί τους; Μπορούμε να τους εμπιστευτούμε; Ήταν αυτό που κάναμε σωστό ;»

Όπως αναφέρει ο Guardian, όταν ο Μασκ εξέφραζε αντίρρηση για κάποια από τις ερωτήσεις, ο Σουνάκ φρόντιζε να τις πλαισιώνει με κολακεία. «Είσαι γνωστός για το ότι είσαι τόσο λαμπρός καινοτόμος και τεχνολόγος», είπε κάποια στιγμή.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είχε ανησυχήσει ότι ο απρόβλεπτος Μασκ θα μπορούσε να πει κάτι άκομψο ή χοντροκομμένο. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είπε στον Ρόγκαν ότι ανησυχούσε ότι οι περιβαλλοντολόγοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη σκόπιμα για να εξαλείψουν όλη την ανθρωπότητα. Τακτικά τάσσεται ενάντια στον «ιό της woke-ness» και έχει πει ότι αγόρασε το X για να αποτρέψει έναν «Αρμαγεδδώνα των ζόμπι».

Οι αξιωματούχοι ήταν τόσο ανήσυχοι που άλλαξαν αυτό που είχε προαναγγελθεί ως ζωντανή μετάδοση στο X σε μια ηχογραφημένη συνομιλία, για να επεξεργαστεί και να τοποθετηθεί στο διαδίκτυο αφού οι δύο είχαν τελειώσει την συνομιλία τους.

Ωστόσο, δεν χρειαζόταν να ανησυχούν. Ο οξύς και συχνά τραχύς Μασκ, γνωστός σε εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντικαταστάθηκε από μια γλυκομίλητη προσωποποίηση γοητείας.

Επαίνεσε τις προσπάθειες του Σουνάκ να ρυθμίσει την τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντάς του: «Το να έχεις διαιτητή είναι καλό πράγμα». Κατέταξε το Λονδίνο ως  δεύτερο μόνο μετά το Σαν Φρανσίσκο όσον αφορά την παγκόσμια δύναμη AI. Και χαρακτήρισε την απόφαση του Σουνάκ να προσκαλέσει την Κίνα στη σύνοδο κορυφής «ουσιώδη». «Σας ευχαριστώ που τους προσκαλέσατε και στην Κίνα για την παρουσία σας», είπε.

Αλλά αν ο Μασκ ευχαριστούσε το κοινό του με κομπλιμέντα, το ξάφνιαζε επίσης με ένα έντονο όραμα για το μέλλον. Δεν θα υπάρχουν θέσεις εργασίας στο μέλλον, προέβλεψε: Η τεχνητή νοημοσύνη θα τις πάρει όλες. «Μία από τις προκλήσεις του μέλλοντος θα είναι πώς θα βρούμε νόημα στη ζωή», είπε.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια, ιδιαίτερα με τα ανθρωποειδή ρομπότ», πρόσθεσε. «Τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να σε κυνηγήσει αν σκαρφαλώσεις σε δέντρο… αλλά αν έχεις ένα ανθρωποειδές ρομπότ μπορεί να σε κυνηγήσει οπουδήποτε».

Ένα από τα οφέλη, προέβλεψε, θα ήταν ότι οι άνθρωποι θα γίνονταν φίλοι με τις μηχανές τους που τροφοδοτούνται με AI. «[Θα έχετε] AI που σας γνωρίζει καλύτερα από ό,τι γνωρίζετε τον εαυτό σας», είπε. «Θα έχεις πραγματικά έναν υπέροχο φίλο. Εφόσον αυτός ο φίλος μπορεί να μείνει φίλος σου και να μην σβήσει ή κάτι τέτοιο».

Για τους δημοσιογράφους στην αίθουσα, ο Σουνάκ έκανε μια “προφητεία”. «Τον επόμενο χρόνο θα έχουμε εκλογές στις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ινδονησία… και πιθανότατα εδώ», είπε.

Οι δημοσκοπήσεις τον καθιστούν σήμερα μεγάλο φαβορί για χαμένο των εκλογών. Ίσως , να βρει δουλειά στην Χ του Μασκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον