Με κέρδη έκλεισαν οι περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές στον Κόλπο, καθώς έλαβαν στήριξη από τα πρόσφατα στοιχεία από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που ενισχύουν την πιθανότητα η Federal Reserve να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε εν μέρει τον Οκτώβριο, καθώς οι απεργίες του συνδικάτου United Auto Workers (UAW) κατά των “Big Three” αυτοκινητοβιομηχανιών του Ντιτρόιτ είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των προσλήψεων στην βιομηχανία ενώ η αύξηση στους ετήσιους μισθούς ήταν η χαμηλότερη των τελευταίων 2,5 χρόνων, δείχνοντας χαλάρωση των συνθηκών της αγοράς εργασίας.

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαίες απώλειες που ξεπέρασαν το 6%

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και τα σχόλια του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ  δημιούργησε την εκτίμηση μερίδας επενδυτών ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε άλλη αύξηση των επιτοκίων.

Οι περισσότερες χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συνδέουν τα νομίσματά τους με το δολάριο ΗΠΑ και ακολουθούν στενά τις κινήσεις πολιτικής της Fed.

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας σημείωσε άνοδο 0,8%, με τον πετρελαϊκό κολοσσό Saudi Aramco  να σημειώνει άνοδο 0,5% και τη Lumi Rental Co (4262.SE) να κλείνει με κέρδη 1,7% .

Ξεχωριστά, το βασίλειο αναμένεται να επιβεβαιώσει ξανά τις επόμενες ημέρες την παράταση της εθελοντικής περικοπής της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα έως τον Δεκέμβριο, ανέφεραν έξι αναλυτές στο Reuters.

Ο δείκτης QSI του χρηματιστηρίου του Κατάρ έκλεισε με άνοδο της τάξης 2,9%,  καθώς σχεδόν όλες οι μετοχές στο ταμπλό ήταν στο «πράσινο», συμπεριλαμβανομένης της πετροχημικής εταιρείας Industries Qatar , η οποία έκλεισε με κέρδη της τάξης του 5,5%.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chipEGX30  της Αιγύπτου  έκλεισε 2% υψηλότερα, οδηγούμενος από την άνοδο 2,1% της Commercial International Bank. Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη  8,35 δισεκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών (270,66 εκατομμύρια δολάρια),για το τρίτο τρίμηνο αυξημένα κατά 89% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές