Ήπιες πιέσεις δέχεται αυτήν την ώρα το Xρηματιστήριο Αθηνών, με τις συναλλαγές όμως να είναι «μετρημένες» και επιλεκτικές, καθώς αρκετά χαρτοφυλάκια προχωρούν σε μικρές κατοχυρώσεις κερδών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,73% στις 1.228,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,94% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.999,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,86% στις 989,90 μονάδες.

Ήπιο profit taking

Αν εξαιρέσει κανείς τη μετοχή του Μυτιληναίου, ο οποίος δείχνει να μην μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 35 ευρώ, οι απώλειες που καταγράφουν οι περισσότεροι τίτλοι είναι ελεγχόμενες και συνδέονται αρκετά με τις αποδόσεις αυτών κατά τις τελευταίες ημέρες. Η αγορά το χρειαζόταν άλλωστε να κάνει μια στάση στην άνοδο των τελευταίων ημερών.

Ήδη ο γενικός δείκτης έχει αναιρέσει την πτώση του Οκτωβρίου και έχει βρεθεί σε ένα “ασφαλές” τεχνικά έδαφος που εάν αποσυμφορήσει και τους ταλαντωτές μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο κλείσιμο του Νοεμβρίου. Ένα βασικό όμως εμπόδιο σε αυτό το σενάριο είναι οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, οι οποίες εμφανώς συγκρατούν αρκετά κεφάλαια στην αίθουσα αναμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ερχόμενη εβδομάδα, αν όχι στο τέλος αυτής, θα υπάρξουν εξελίξεις που θα δίνουν κάποια ορατότητα στο μέτωπο των πακέτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε Alpha Bank και Εθνική, αποδεσμεύοντας έτσι και τις στρατηγικές αρκετών χαρτοφυλακίων που τις αναμένουν. Εάν αυτές ικανοποιήσουν την αγορά, τότε η πρόσφατη διόρθωση θα επιβεβαιωθεί ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για τοποθετήσεις στην ελληνική αγορά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Μυτιληναίος και η ΕΥΔΑΠ σημειώνουν απώλειες 2,34% και 2,08% αντίστοιχα, ενώ άνω ου 1% είναι η πτώση σε Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Autohellas, Coca Cola και ΓΕΚ Τέρνα.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Εθνική, Cenergy, Quest, Eurobank, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά οι Jumbo, Τιτάν και Σαράντης. Η Aegean κερδίζει 1,41%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών