Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι περισσότερες αγορές της Ασίας, μετά από μία συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, με τον δείκτη αναφοράς της Νότιας Κορέας να εξαλείφει περισσότερα από τα κέρδη που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενώ οι επενδυτές αφομοίωσαν τα τελευταία στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιαπωνία.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 3,24% στις δύο συνεδριάσεις από τη Δευτέρα, όταν είχε κερδίσει πάνω από 5% αφού η χώρα επέβαλε εκ νέου την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων. Σήμερα έκλεισε με πτώση 0,91% στις 2.421,62 μονάδες. Ο Kosdaq διολίσθησε κατά 1,62% στις 811,02 μονάδες.

Πιέστηκαν οι ευρωαγορές

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε με απώλειες 0,33% στις 32.166,48 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε 1,16% και έκλεισε στις 2.305,95 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,26% στις 6.995,40 μονάδες, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να χάνει 0,46%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της Κίνας υποχώρησε 0,24%.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων Ιάπωνων κατασκευαστών αυξήθηκε τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα του Reuters Tankan, η οποία μετρά το επιχειρηματικό κλίμα μεταξύ των μεγάλων ιαπωνικών εταιρειών. Είναι η πρώτη φορά που ο δείκτης βελτιώθηκε από τον Αύγουστο, ενώ η εμπιστοσύνη και στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε για δεύτερο μήνα.

Ο δείκτης κλίματος των κατασκευαστών αυξήθηκε στο +6 τον Νοέμβριο έναντι +4 τον Οκτώβριο και ο δείκτης του τομέα των υπηρεσιών ήταν στο +27 πάνω από το +24 τον περασμένο μήνα. Η έρευνα υπογράμμισε μια αποσπασματική οικονομική ανάκαμψη και μια προοπτική γεμάτη προκλήσεις για τους Ιάπωνες κατασκευαστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές