Σε ένα στενό εύρος καθηλώθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν μπόρεσε να βρει και πάλι τον ρυθμό του, καθώς οι πωλητές κράτησαν ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,13% στις 1.227,27 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.222,28 μονάδων (-0,54%) και 1.233,29 μονάδων (+0,36%). Ο τζίρος ανήλθε στα 61,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 717 χιλ. τεμάχια αξίας 2,3 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,12% στις 2.993,33 μονάδες, ενώ στο +0,17% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.016,06 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,22% στις 983,43 μονάδες.

Trading σε στενό εύρος

Μέσα σε ένα στενό εύρος, με επιλεκτικές κινήσεις και πολύ χαμηλό τζίρο κινήθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο και σήμερα, χωρίς να μπορεί να βρει επί της ουσίας ρυθμό, αφού πολλά χαρτοφυλάκια επέλεξαν να κάνουν κάποιες, μικρές βέβαια, κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Η αγορά επιβεβαίωσε και σήμερα, όπως και χτες, ότι έχει μπει στην αίθουσα αναμονής, καθώς αναμένονται πυκνές εξελίξεις από το μέτωπο των τραπεζών τις επόμενες ημέρες.

Παρόλα αυτά, η αγορά έδειξε ότι κρατά την επιλεκτικότητά της ακόμη και σε μη τραπεζικούς τίτλους, κάνοντας κάποιες κινήσεις σε πολύ συγκεκριμένους τίτλους. Ένας από αυτούς ήταν και αυτός της Intralot, με τις νέες μετοχές που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου και την επαναφορά στην κύρια αγορά (από την επιτήρηση), να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Άλλωστε, τούτο φάνηκε και στον όγκο της μετοχής, η οποία διακίνησε σχεδόν 5 εκατ. τεμάχια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός δείκτης δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις 1.230 μονάδες (την πρώτη ώρα της συνεδρίασης), αλλά ούτε και να χάσει τις 1.220 μονάδες, κάνοντας τη στάση που χρειαζόταν σε ένα πεδίο που δεν επηρεάζει προς ώρας την τεχνική της εικόνα, αφού η κοντινή στήριξη είναι στις 1.216 μονάδες. Άλλωστε, ουδείς παραβλέπει ότι ο γενικός δείκτης έχει προσθέσει πάνω από 120 μονάδες από τα χαμηλά του Οκτωβρίου, αλλά χωρίς αυτή η άνοδος να συνοδεύεται με τζίρο, ώστε τα αγοραστικά σήματα να μην τίθενται εν αμφιβόλω.

Παραδόξως, μια πλαγιοπτωτική κίνηση, σαν αυτήν, προσθέτει πόντους στο ανοδικό σενάριο, διότι το momentum είναι θετικό και κάθε τέτοια αδυναμία δίνει ευκαιρία για επανατοποθέτηση. Εξάλλου, έχοντας προσπελαστεί το εμπόδιο των 1.210 μονάδων του Γενικού Δείκτη, επανήλθαν οι ισορροπίες και κοιτάμε με καλές πιθανότητες το σενάριο επαναπροσέγγισης των υψηλών που επετεύχθη σαν το καλοκαίρι.

Μια τέτοια διαφυγή βέβαια θα χρειαστεί κάποιους ισχυρούς καταλύτες, με τα τραπεζικά πακέτα να είναι αυτά που συγκρατούν αρκετά χαρτοφυλάκια. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο, τόσο της Alpha bank όσο και της Εθνικής, με την αγορά να τηρεί στάση αναμονής για τους χειρισμούς του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή ξεχώρισαν με το +2,71% και +2,05% που κατέγραψαν, με τον Μυτιληναίο να ξαναβρίσκει σήμερα τη “φόρμα” του και να κλείνει στο +1,49%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Eurobank, Cenergy, ΟΤΕ, Εθνική και Alpha Bank.

Από την άλλη όμως, οι πωλητές στόχευσαν κυρίως σε Πειραιώς, Jumbo και Λάμδα, οδηγώντας τις σε απώλειες ανώτερες του 2%, ενώ άνω του -1% έκλεισαν οι Motor Oil, ΔΕΗ και Aegean. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Autohellas, Quest, Βιοχάλκο, Coca Cola και ΕΛΧΑ, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών