Μικρή μεταβολή καταγράφουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να σχηματίσουν εικόνα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής μελετώντας τα σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve.

H απόδοση του 10ετούς διαπραγματεύεται κοντά στο 4,567%, ενώ του 2ετούς ενισχύθηκε κατά μια μονάδα βάσης στο 4,93%.

Deutsche Bank: Γιατί αντέχουν οι οικονομίες στην άνοδο των επιτοκίων

Οι επενδυτές προσπαθούν να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής, τις προοπτικές οικονομίας και το κυριότερο αν θα καταφέρει η Fed να οδηγήσει την οικονομία σε μια ήπια προσγείωση, αποφεύγοντας την ύφεση.

Στο επίκεντρο η Fed

Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Austan Goolsbee, μιλώντας στο «Squawk Box» του CNBC εξήγησε ότι αυτό είναι πράγματι μια πιθανότητα, λέγοντας ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να είναι σε θέση να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς ύφεση.

Η ύφεση που μπορεί να προκληθεί από τα υψηλά επιτόκια αποτελεί βασικό μέλημα των επενδυτών από τότε που η Fed ξεκίνησε τον κύκλο σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής στις αρχές του 2022. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η οικονομία φαίνεται ανθεκτική, με την κεντρική τράπεζα να αναβαθμίζει την εκτίμησή της για την οικονομική ανάπτυξη στην τελευταία συνεδρίαση της για τη νομισματική πολιτική.

Παρόλα αυτά οι επενδυτές ελπίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ολοκληρώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων, ειδικά από τη στιγμή που τα πρόσφατα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας δίνουν σημάδια χαλάρωσης της αγοράς εργασίας.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το ερώτημα για την αύξηση των επιτοκίων παραμένει στο τραπέζι και ότι οι μειώσεις των επιτοκίων δεν έχουν ακόμη συζητηθεί από την κεντρική τράπεζα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές