Σε 51.069.396,63 ευρώ ανέρχονται τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Trade Estates, στο πλαίσιο της εισαγωγής του συνόλου των κοινών μετοχών της εταιρείας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η διαπραγμάτευση των μετοχών τη Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑ ξεκινά αύριο, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

Trade Estates: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣ της εταιρείας, τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια της αύξησης με μετρητά πριν από την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης, ανέρχονται σε συνολικό ποσό €55.887.327,36 (ήτοι κεφάλαια ποσού €54.084.508,80 που συγκεντρώθηκαν από τη δημόσια προσφορά και κεφάλαια ποσού €1.802.818,56 από την ιδιωτική τοποθέτηση).

Μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης ύψους €4.817.930,73, τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια της Αύξησης διαμορφώνονται σε €51.069.396,63 και θα διατεθούν από την Εταιρεία αποκλειστικά για την αποπληρωμή μέρους του τιμήματος προς την REDS AE, που αφορά στη σύμβαση πώλησης και αγοράς του 100% των μετοχών της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του εμπορικού πάρκου Smart Park, όπως το τίμημα τελικώς προσδιορισθεί κατά τους ειδικότερους όρους της ανωτέρω σύμβασης. Σε αυτή την περίπτωση, τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν σε διάστημα έξι (6) μηνών από την ημερομηνία πιστοποίησης της Αύξησης σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 4548/2018.

Όπως επισημαίνει το ΔΣ της εταιρείας, σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της συναλλαγής που αφορά στη σύμβαση πώλησης και αγοράς των μετοχών της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε., δεδομένου ότι υπόκειται στην εκπλήρωση ορισμένων συνήθων όρων και προϋποθέσεων που έχουν τεθεί από τα μέρη, τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια θα διατεθούν μέχρι της εξάντλησής τους και με χρονολογική σειρά, ως κάτωθι:

«Τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια, έως την πλήρη διάθεσή τους, θα δύναται να επενδύονται σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, όπως ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά, προθεσμιακές καταθέσεις και συμφωνίες επαναγοράς», ενημερώνει η εταιρεία.

«Η Εταιρεία θα ενημερώνει το Χ.Α. και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς («Ε.Κ»), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα άρθρα 4.1.2 και 4.1.3.9 του Κανονισμού Χ.Α., καθώς και τις αποφάσεις 25/17.07.2008 της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών του Χ.Α. και 8/754/14.04.2016 του Δ.Σ. της Ε.Κ, όπως ισχύουν, σχετικά με τη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων από την Αύξηση έως και την οριστική διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων. Η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Χ.Α. και της Εταιρείας. Επιπλέον, η Εταιρεία θα τηρήσει τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του άρθρου 22 του Ν. 4706/2020 και θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, την Ε.Κ και το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α., σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας για τυχόν τροποποιήσεις της χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων.

»Η Εταιρεία ενημερώνει ότι οι μετοχές της είναι σε άυλη μορφή και θα καταχωριστούν στη Μερίδα και το Λογαριασμό Αξιογράφων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων που δήλωσε κάθε δικαιούχος κατά τη συμμετοχή του στη δημόσια προσφορά και την ιδιωτική τοποθέτηση. Η καταχώριση των νέων μετοχών από την Αύξηση, των δωρεάν μετοχών από την αύξηση με κεφαλαιοποίηση διανεμητών αποθεματικών, καθώς και των υφιστάμενων κοινών μετοχών της Εταιρείας στις Μερίδες και στους Λογαριασμούς Αξιογράφων των δικαιούχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 09.11.2023.

»Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι «TRESTATES» με λατινική γραμματοσειρά. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας είναι €1,92 ανά μετοχή, ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις