Στα όρια των 1.200 μονάδων πιέζεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν μπορεί να σταματήσει την κυριαρχία των πωλητών, οι οποίοι πλέον έχουν διασπάσει καθοδικά τις κοντινές στηρίξεις της αγοράς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,06% στις 1.205,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.926,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης πτώση 1,34% στις 955,97 μονάδες.

Χάνεται η πρόοδος του Νοεμβρίου

Ο γενικός δείκτης μπήκε στον Νοέμβριο από τα επίπεδα των 1.193 μονάδων, φτάνοντας μέχρι και τις 1.240 μονάδες, αλλά μέσα στις τελευταίες συνεδριάσεις βρίσκεται σε τροχιά να χάσει τα κέρδη του μήνα μέχρι τώρα. Και μπορεί για τον Νοέμβριο να είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες ότι θα άλλαζε την πλαγιοπτωτική ρότα του διμήνου που προηγήθηκε, αλλά το πρώτο δεκαήμερο κλείνει με πολλά χαρτοφυλάκια να είναι προβληματισμένα.

Ένα ακόμη σημείο προβληματισμού ήταν η χωρίς αντιστάσεις διάσπαση των τεχνικών στηρίξεων στις 1215 μονάδες, επίπεδο που οριοθετούσε την πρόσφατη κίνηση σε υπεραγορασμένη ζώνη, και από όπου θα μπορούσε να διοχετευτεί περαιτέρω αγοραστική δύναμη. Και όπως σχολιάζουν πηγές του ot.gr, όπως ήρθε η ανοδική κίνηση, έτσι και αναιρείται, καθώς η αγορά βρίσκεται σε συναλλακτική καθίζηση, αποτυπώνοντας την απουσία μεγάλων κινήσεων.

Τεχνικά τώρα, εάν χαθεί το επίπεδο των 1.200-1.205 μονάδων, η επόμενη στήριξη είναι οι 1.167 μονάδες, ενώ στον FTSE 25 μετά τη διάσπαση των 2.950 μονάδων, το επόμενο επίπεδο στήριξης εντοπίζεται στις 2.880 μονάδες. Τα δεδομένα όμως μπορεί να αλλάξουν όταν θα επιταχυνθούν οι εξελίξεις από την αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις ελληνικές τράπεζες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola είναι το μεγάλο βαρίδι της αγοράς, καθώς σημειώνουν απώλειες 3,03%, με την Eurobank να είναι στο -2,06%. Άνω του 1% είναι η πτώση σε ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Λάμδα, Jumbo, Motor Oil, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και Σαράντης.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Cenergy, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Aegean, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο και ΟΤΕ, με την ΕΛΧΑ να μην έχει μεταβολή. Στον FTSE 25 μόνο η Autohellas με +0,32% και η ΔΕΗ με +1,48% κινούνται θετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
14th Annual Capital Link Sustainability Forum: Βράβευση στον CEO του ΧΑ Γιάννη Κοντόπουλο
Xρηματιστήριο Αθηνών |

14th Annual Capital Link Sustainability Forum: Βράβευση στον CEO του ΧΑ Γιάννη Κοντόπουλο

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο επιδεικνύει μια θεαματική ποιοτική στροφή με ρεκόρ κερδοφορίας εισηγμένων εταιρειών και με αύξηση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές