Στη ομιλία του στην αραβοϊσλαμική σύνοδο κορυφής, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι θα πρέπει να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη.

Στην συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι «Αυτό που χρειαζόμαστε στη Γάζα δεν είναι παύσεις μερικών ωρών, μάλλον χρειαζόμαστε μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

Σε εξέλιξη η σύνοδος κορυφής του Ριάντ για το σφυροκόπημα της Γάζας

«Ανάγκη για ενιαία θέση του ισλαμικού κόσμου»

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι «ο ισλαμικός κόσμος έχει δείξει μια ενιαία θέση για να σταματήσει ο πόλεμος και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα» και επιτέθηκε στις δυτικές χώρες λέγοντας ότι «δεν έχουν καν ζητήσει κατάπαυση του πυρός. Όσοι σιωπούν για την αδικία είναι συνένοχοι».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι «το Ισραήλ πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τα εγκλήματά του» και κάλεσε να «αποκαλυφθούν τα πυρηνικά όπλα στα χέρια του Ισραήλ.»

Έρευνα για παραβιάσεις διεθνούς δικαίου ζήτησε ο Αλ Σίσι

Στο πλαίσιο της αραβοϊσλαμικής συνόδου κορυφής, ο Αλ Σίσι  ζήτησε «άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός». Πρόσθεσε δε ότι «Η πολιτική της συλλογικής τιμωρίας στη Γάζα είναι απαράδεκτη.»

Ακόμη, ο πρόεδρος της Αιγύπτου ανέφερε «Η διεθνής κοινότητα φέρει την ευθύνη για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ζητάμε τον τερματισμό του αναγκαστικού εκτοπισμού των κατοίκων της Γάζας και την εισαγωγή ανθρωπιστικής βοήθειας.» Συνέχισε δε ζητώντας «την διεξαγωγή έρευνας για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου που διαπράχθηκε στη Γάζα».

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα