Το κλίμα εντός της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι «πολεμικό». Παλιότερα στελέχη λένε χαρακτηριστικά στο in ότι δεν ήταν έτσι «ούτε στο συνέδριο της διάσπασης του 2010», κατά το οποίο αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ.

Μεγάλη ένταση προκάλεσε το γεγονός ότι υποστηρικτές του προέδρου, που δεν είναι μέλη της ΚΕ, παρέμειναν να ακούσουν τον πρόεδρο, πάρα τις υποδείξεις του προεδρείου να αποχωρήσουν.

Ώρα μηδέν στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέσεις μάχης τα «αντίπαλα στρατόπεδα» στην ΚΕ

Φίλης: Αίσχος και ντροπή

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρόεδρος απέσπασε χειροκροτήματα μόνο από τους υποστηρικτές του, ενώ ήταν έντονη η αποδοκιμασία από τους υπολοίπους.

Η αναφορά του στην «πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ», που απευθυνόταν στα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Φίλη, ο οποίος φώναξε «αίσχος» και «ντροπή», μαζί με άλλα μέλη της ΚΕ, με τον Πάνο Λάμπρου να σηκώνεται εξαγριωμένος από τη θέση του και να φωνάζει.

«Όλοι εμείς που θα ξεκινήσουμε σήμερα είμαστε πολλοί, διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά έχουμε ένα κοινό: Κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η 5η φάλαγγα της ΝΔ.» ήταν για την ακρίβεια η φράση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Βήμα πίσω και τελεσίγραφο

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε διορία μιας εβδομάδας στην Επιτροπή Δεοντολογίας ώστε να αποφανθεί για τις διαγραφές των τεσσάρων, λέγοντας «δεν έχω κανένα πρόβλημα (αν δεν γίνει αυτό) να προχωρήσω σε δημοψήφισμα».

Το αρνητικό κλίμα εις βάρος του Στέφανου Κασσελάκη δεν παρατηρείται μόνο από την Ομπρέλα και την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου, αλλά και από παλιά, ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση