Αν μη τι άλλο, οι περιπέτειες του Ναντζίμπ Καν δείχνουν ότι το έγκλημα περιστασιακά αποφέρει κέρδη… μέχρι να σε πιάσουν.

Ο Καν έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 97 μηνών για ένα κόλπο μα επιταγές που του απέφερε πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Associated Press. Ο Khan χρησιμοποίησε τα παράνομα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει έναν πολυτελή τρόπο ζωής με τον οποίο έχτισε μια από τις πιο αξιοσέβαστες συλλογές κλασικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η απάτη

Ο Καν διέπραξε την απάτη μεταξύ 2011 και 2019 ενώ ανέπτυξε την εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσίας με έδρα το Elkhart της Ιντιάνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, διοχέτευσε εκατοντάδες επιταγές και τραπεζικά εμβάσματα με ανεπαρκή κεφάλαια μεταξύ τριών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Key Bank με έδρα το Κλίβελαντ, για να διογκώσει τεχνητά το ποσό στους λογαριασμούς του, σύμφωνα με το Γραφείο Εισαγγελίας των ΗΠΑ της Βόρειας Περιφέρειας του Οχάιο. Όταν τελικά η στρατηγική κατέρρευσε, περίπου 1.700 από τους πελάτες του έχασαν χρήματα που είχε αποσύρει η εταιρεία του Καν για να καλύψει τους φόρους μισθοδοσίας, σύμφωνα με το Robb Report. Μερικά από τα θύματά του έπρεπε να πληρώσουν το IRS χρησιμοποιώντας δικά τους κεφάλαια, αφαιρώντας πιστωτικά όρια ή απολύοντας υπαλλήλους.

Κατά τη διάρκεια της καταδίκης, ο Καν είπε σε ομοσπονδιακό δικαστή ότι είχε «τυφλωθεί από την απληστία», σύμφωνα με το Cleveland.com. Οι εισαγγελείς λένε ότι ουσιαστικά έδωσε στον εαυτό του δάνειο 150 εκατομμυρίων δολαρίων και χρησιμοποίησε τα χρήματα για να πάει ακριβές διακοπές και να αγοράσει αρχοντικά στην Αριζόνα και το Μίσιγκαν, καθώς και επιπλέον ακίνητα στη Φλόριντα και τη Μοντάνα.

Αγορά αεροπλάνων

Τα κλεμμένα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την αγορά αεροπλάνων, σκαφών, ενός ελικοπτέρου και μιας τεράστιας συλλογής κλασικών αυτοκινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων μιας Ferrari 225 S Berlinetta του 1952, του 1953 Fiat 8V Supersonic από τον Ghia και μιας Jaguar E-Type Lightweight του 1963. σύμφωνα με το CarScoops. Το σύνολο των οχημάτων δημοπρατήθηκε από τον οίκο RM Sotheby’s στο πλαίσιο της πώλησης της Elkhart Collection το φθινόπωρο του 2020. Η δημοπρασία απέφερε κέρδη άνω των 44 εκατομμυρίων δολαρίων, με επτά αυτοκίνητα να αγγίζουν επταψήφια ποσά. Ο δικηγόρος του Καν είπε ότι τα χρήματα από την πώληση χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τα θύματά του να ανακτήσουν χρήματα.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης του Khan – η οποία φτάνει τα οκτώ χρόνια και έναν μήνα – έχει επίσης διαταχθεί να πληρώσει πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια στα θύματά του και στο IRS. Αυτό περιλαμβάνει 121 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση στην Key Bank, 27 εκατομμύρια δολάρια σε πρώην πελάτες του και 9,8 εκατομμύρια δολάρια σε αναδρομικούς φόρους. Θα πρέπει επίσης να εκτίσει τρία χρόνια εποπτευόμενης αποφυλάκισης μόλις αποφυλακιστεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή