Ένα μοντέλο 2004 του πολυτελούς 4×4 που ανήκε στη Βασίλισσα Ελισάβετ II θα πωληθεί από την Iconic Auctioneers τον επόμενο μήνα.

Το επιβλητικό SUV έρχεται με όλες τις ιδιαίτερες επιλογές που απαιτούσε η μεγαλειότητά της, αλλά και με κάμποσα χιλιόμετρα.

Η Land Rover Special Vehicle Operations κατασκεύασε το SUV της βασίλισσας. Είναι ένα Range Rover τρίτης γενιάς φινιρισμένο σε πράσινο Epsom πάνω από ένα εσωτερικό Sand Hide (ένας συνδυασμός παρόμοιου χρώματος με αυτόν της εφεδρικής της Jaguar X-Type Estate του 2009).

Δεν είναι ένα στοκ μοντέλο, φυσικά, και συνοδεύεται από πολλές αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας τροποποιημένης μάσκας με κρυφά φώτα, καλύμματα εμπρός και πίσω καθισμάτων, προστατευτικό σκύλου, ματ φόρτωσης, πλαϊνά μασπιέ-αναβατήρες και λασπωτήρες. Έρχεται επίσης με δύο τροποποιήσεις που έγιναν και στα άλλα οχήματα της βασίλισσας και συγκεκριμένα διπλούς διακόπτες πίσω παραθύρου και πίσω χειρολαβές για να διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο από το όχημα.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο σφυρί το αγαπημένο της αυτοκίνητο, πουλήθηκε 50.000 ευρώ

Η λίστα της δημοπρασίας δεν παρέχει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά το Range Rover του 2004 διατίθεται με ένα από δύο κινητήρες και τα αντίστοιχα σασμάν της BMW.

Ο πρώτος ήταν ένας V-8 4,0 λίτρων που απέδιδε 282 ίππους και 400 Nm ροπής και ο δεύτερος ένας turbodiesel 3,0 λίτρων με έξι στροφές που απέδιδε 175 ίππους και 440 Nm ροπής.

Η βασίλισσα φαίνεται να έκανε αρκετή χρήση του κινητήρα που υπάρχει κάτω από το καπό. Η Iconic Auctioneers αναφέρει ότι το όχημα έχει πάνω από 100.000 μίλια στο χιλιομετροδείκτη, αν και δεν είναι σαφές πόσα από αυτά έγιναν με την Βασίλισσα πίσω απ’ το τιμόνι. Ο οίκος δημοπρασιών διαθέτει επίσης βίντεο, απόδειξη ότι η Ελισάβετ οδηγούσε το όχημα που είναι διαθέσιμο κατόπιν αιτήματος εάν ο αγοσραστής έχει αμφιβολίες για την προέλευσή του.

Η Iconic Auctioneers αναμένει ότι το κομψό “θηρίο” θα πωληθεί μεταξύ £ 50.000 και 60.000 (ή περίπου $61.000 έως $73.000) όταν θα δημοπρατηθεί στις 11 Νοεμβρίου στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας λάτρης του Στέμματος εκεί έξω που θα το θεωρήσει κελεπούρι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο δεν φαίνεται δικαιολογημένη
Διεθνή |

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο δεν φαίνεται δικαιολογημένη

Δεδομένης της «πολύ υψηλής αβεβαιότητας», υποστήριξε ότι «θα πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας αρκετό χρόνο για να δούμε τι συμβαίνει», είπε το μέλος ου εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ