Τα εκθεσιακά περίπτερα των Ισραηλινών κατασκευαστών όπλων Israel Aerospace Industries (IAI) και Rafael Advanced Defense Systems ήταν άδεια κατά την πρώτη ημέρα της αεροπορικής έκθεσης του Ντουμπάι τη Δευτέρα, εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα.

Όπως γράφει το Reuters, δεν ήταν αμέσως σαφές γιατί δεν υπήρχε προσωπικό σε κανένα εκθεσιακό περίπτερο, που βρίσκονται κοντά στο περίπτερο της κρατικής εταιρείας κατασκευής όπλων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, EDGE. Η IAI και η EDGE υπέγραψαν κοινά αναπτυξιακά προγράμματα στο τελευταίο Airshow του Ντουμπάι το 2021.

Η IAI και η Rafael δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα που εστάλησαν μέσω email για σχολιασμό σχετικά με τη συμμετοχή τους. Το εκθεσιακό περίπτερο της IAI αποκλείστηκε με κόκκινο σχοινί.

Ένα εκθεσιακό περίπτερο για την τοπικά εγγεγραμμένη εταιρεία της Elbit Systems του Ισραήλ στελεχώθηκε, αν και ένα μέλος του προσωπικού αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις τύπου σχετικά με τη συμμετοχή του.

Αντίποινα

Αραβικά και μουσουλμανικά έθνη το Σαββατοκύριακο ζήτησαν να σταματήσουν οι πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ καθώς ο αυξανόμενος αριθμός νεκρών από την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα -που ξεκίνησε ως αντίποινα για τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου- έχει προκαλέσει οργή στις αραβικές πρωτεύουσες.

Η Elbit System ίδρυσε την εισηγμένη  στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εταιρεία το 2021 με δεδηλωμένο στόχο την καθιέρωση μακροπρόθεσμης συνεργασίας με τον στρατό των Εμιράτων. Η ισραηλινή μητρική εταιρεία έχει δηλώσει δημόσια τις τελευταίες εβδομάδες την υποστήριξή της στο Ισραήλ και τον στρατό του.

Ένας άνδρας με την παραδοσιακή ενδυμασία των Εμιράτων, πρόσφερε παραδοσιακό αραβικό καφέ σε όσους επισκέπτονταν το περίπτερο της Elbit Systems, επίσης κοντά στο EDGE των ΗΑΕ.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σκοπεύουν να διατηρήσουν αυτούς τους διπλωματικούς δεσμούς παρά τη διεθνή κατακραυγή για τους αυξανόμενους φόρους του πολέμου στη Γάζα, δήλωσαν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν καλά την κυβερνητική πολιτική των ΗΑΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή