Ολοένα και λιγότεροι πλούσιοι δηλώνουν ότι… αισθάνονται πλούσιοι. Μάλιστα, σύμφωνα με το CNBC, ακόμα και μεταξύ των εκατομμυριούχων μόλις το 8% θα χαρακτήριζε τον εαυτό του πλούσιο.

Έτσι θα γίνετε εκατομμυριούχοι – Αυτό το ποσό πρέπει να αποταμιεύετε κάθε μέρα

Αναλυτικά, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα που επικαλείται πρόσφατη έρευνα της Ameriprise Financial σε περισσότερους από 3.000 ενήλικες, περίπου το 60% των επενδυτών με 1 εκατομμύριο δολάρια ή περισσότερα επενδύσιμα περιουσιακά στοιχεία, δήλωσαν ότι ανήκουν μάλλον στην ανώτερη μεσαία τάξη. Το 31% των ερωτηθέντων, μάλιστα, δηλώνει με βεβαιότητα ότι ανήκει στη μεσαία τάξη.

Βγάζουν πάνω από 175.000 ετησίως αλλά αισθάνονται… φτωχοί

Όπως σχολιάζει το CNBC, ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός, τα υψηλά επιτόκια και η γεωπολιτική και οικονομική αβεβαιότητα έχουν ως αποτέλεσμα ολοένα και λιγότεροι πλούσιοι Αμερικάνοι να αισθάνονται αυτοπεποίθηση για την οικονομική τους κατάσταση.

Ακόμη και γιατροί, δικηγόροι και άλλοι υψηλόμισθοι επαγγελματίες, που επισήμως εντάσσονται στη χορεία των πλουσίων διαθέτοντας σταθερές θέσεις εργασίας, ιδιοκτησία σπιτιού και έναν καλά γεμισμένο λογαριασμό συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων, δήλωσαν ότι δεν αισθάνονται καθόλου άνετα – ορισμένοι μάλιστα είπαν ότι αισθάνονται… φτωχοί!

Από εκείνους που κερδίζουν πάνω από 175.000 δολάρια το χρόνο, περίπου δηλαδή το 10% των φορολογούμενων, το ένα τέταρτο δήλωσε ότι είναι «πολύ φτωχός», «φτωχός» ή ότι «τα βγάζει πέρα αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα».

Ακόμη και ένα ποσοστό όσων βγάζουν πάνω από 500.000 και 1.000.000 δολάρια δήλωσε το ίδιο.

Πώς θα νιώσουν πλούσιοι οι πλούσιοι;

Τι θα μπορούσε να κάνει τους πλούσιους να αισθανθούν… πλούσιοι;

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα χρειάζονταν 1 εκατ. δολάρια στην τράπεζα. Άλλοι μάλιστα, έβαλαν τον πήχη πολύ ψηλότερα – ακόμα και 5 εκατ. δολάρια σε αποταμιεύσεις.

Όσον αφορά τον μισθό τους, οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι θα έπρεπε να κερδίζουν 233.000 δολάρια κατά μέσο όρο για να αισθάνονται οικονομικά ασφαλείς, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα της Bankrate. Αλλά για να αισθάνονται πλούσιοι, θα έπρεπε να κερδίζουν σχεδόν μισό εκατομμύριο το χρόνο, ή 483.000 δολάρια, κατά μέσο όρο.

Τα υψηλότερα έξοδα βεβαίως συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις συνθήκες διαβίωσης. Όπως σημειώνει το CNBC, τα νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα με την εκτίναξη των εξόδων για τη φροντίδα των παιδιών, την εκτίναξη των δανείων αυτοκινήτου, τα υψηλά επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων και τα ενοίκια ρεκόρ. Μαζί με όλα αυτά, και η επανέναρξη των πληρωμών των φοιτητικών δανείων.

Για να γεφυρώσουν το κενό, όλο και περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στις πιστωτικές κάρτες για να καλύψουν τα καθημερινά έξοδα. Έτσι το 2022 το χρέος των πιστωτικών καρτών εκτοξεύθηκε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ το ποσοστό προσωπικής αποταμίευσης μειώθηκε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή