Ορόσημο στην προσπάθεια για βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων και κοινωνικών εταίρων, αποτέλεσε η εκδήλωση Δημόσιας Διαβούλευσης του Εθνικού Συμβουλίου Παραγωγικότητας στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας στις 13 Νοεμβρίου 2023.

Ο κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας, Πρόεδρος του ΚΕΠΕ και του Συμβουλίου, και ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χριστόπουλος άνοιξαν την εκδήλωση με εισηγήσεις που υπογράμμισαν τη σημασία της διαβούλευσης για το μέλλον της οικονομίας.

ΚΕΠΕ – Productivity Reviews: Προτάσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της οικονομίας

Ακολούθησε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Διαβούλευσης από τον κ. Θεόδωρο Τσέκερη, Ερευνητή Α΄ του ΚΕΠΕ και Συντονιστή του Συμβουλίου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μια εκτενή παρέμβαση του κ. Ιωάννη Τσουκαλά, του νέου διευθυντή
του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Ακολούθησε η συζήτηση, η οποία περιλάμβανε τοποθετήσεις και ανταλλαγή απόψεων από τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς. Η συζήτηση έδωσε τη δυνατότητα, μέσα από διάλογο, για περαιτέρω ανάλυση και κατανόηση των δεδομένων και των προτάσεων που προέκυψαν από τη διαδικασία.

Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της Δημόσιας Διαβούλευσης έχουν δημοσιευθεί στη νέα σειρά εκδόσεων του Συμβουλίου και του ΚΕΠΕ με τίτλο “Productivity Reviews”, η οποία αναμένεται να αποτελέσει βάση διαλόγου για μελλοντικές πολιτικές και στρατηγικές σχεδιασμού που θα στοχεύουν στην προαγωγή της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Η δέσμευση του Υπουργείου, του ΚΕΠΕ και του Συμβουλίου για ανοιχτό διάλογο και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι σαφής και η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα για την περαιτέρω ενίσχυση της εν λόγω σχέσης.

Το Υπουργείο, το ΚΕΠΕ και το Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθιά τους ευγνωμοσύνη προς όλους τους συμμετέχοντες για την ενεργή τους συμβολή και τονίζουν τη σημασία της συνεχούς στήριξης και συνεργασίας για την επίτευξη των εθνικών στόχων στον τομέα της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις