Ο προμηθευτής της Apple, Foxconn, ανακοίνωσε την Τρίτη μια απρόσμενη αύξηση κατά 11% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, γεγονός που αποδίδεται στην ισχυρή ζήτηση για smartphone ενόψει της εορταστικής περιόδου στο τέλος του έτους στις δυτικές αγορές.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς για πτώση 11%!

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο ανακοίνωσε, ωστόσο, ότι αναμένει πως τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο και για ολόκληρο το έτος θα σημειώσουν μικρή πτώση, αν και το τέταρτο τρίμηνο θα ήταν λίγο καλύτερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

«Έχουμε εισέλθει στην παραδοσιακή εποχή των μεγάλων εκπτώσεων στο δεύτερο εξάμηνο και οι δραστηριότητές μας πρόκειται να βελτιώνονται σταδιακά ανά τρίμηνο», δήλωσε ο πρόεδρος Young Liu σε ενημέρωση σχετικά με τα εταιρικά αποτελέσματα.

Αδύναμη ζήτηση για iPad και φορητές συσκευές

Η Apple, η οποία κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο τη νέα σειρά iPhone, αυτόν τον μήνα, στην πρόβλεψη πωλήσεων που έδωσε στη δημοσιότητα για το εορταστικό τρίμηνο, έχασε τις προσδοκίες της Wall Street, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός έχει «πληγωθεί» από την αδύναμη ζήτηση για iPad και φορητές συσκευές.

Το τμήμα «έξυπνων» ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης της Foxconn, το οποίο περιλαμβάνει και τα smartphones, αποτελεί περίπου το ήμισυ των συνολικών εσόδων της.

Η ανακοίνωση κερδών έρχεται εν μέσω μεγάλης εστίασης των επενδυτών στις αναφορές ότι η εταιρεία έχει γίνει αντικείμενο φορολογικής έρευνας στην Κίνα.

Η φορολογική έρευνα αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την υποστηριζόμενη από το κινεζικό κράτος, ταμπλόιντ εφημερίδα Global Times, αλλά αυτό που εκτιμάται ότι ενόχλησε την Κίνα ήταν στην πραγματικότητα το γεγονός ότι ο ιδρυτής της Foxconn, Tέρι Γκου, έχει θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος ως ανεξάρτητος, μια απόφαση που ανακοίνωσε τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης