Επανεκλογή Λαζαράκου σε επιτροπή του ΟΟΣΑ

·         Στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ επανεκλέχθηκε η Βασιλική Λαζαράκου.

·         Η πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχε εκλεγεί για πρώτη φορά στη θέση αυτή πριν από περίπου ένα χρόνο.

·         Η Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ συντονίζει και καθοδηγεί το έργο του Οργανισμού σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης.

·        Το 2023 αναθεωρήθηκαν οι αρχές εταιρικής διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ και περιλήφθηκαν για πρώτη φορά σε ειδικό κεφάλαιο και θέματα βιωσιμότητας και αειφορίας.

———-

«Φλερτάρει» με το 20 ο Τιτάνας

·         Το πλήρωμα του χρόνου φαίνεται ότι έχει έρθει για τη μετοχή του Τιτάνα για το μεγάλο ορόσημο των 20 ευρώ.

·         Ένα επίπεδο που δεν έχει δει από το 2019, όταν και αυτό ήταν ενδοσυνεδριακα.

·         Ο όμιλος εξέπληξε ευχάριστα με τα αποτελέσματα του 9μήνου, αλλά πέραν των θεμελιωδών του φαίνεται ότι παίρνει στα σοβαρά και τα κριτήρια του ESG (όπως και ο Μυτιληναίος).

·         Αν και «άγνωστο φρούτο» το ESG στην Ελλάδα δεν είναι λίγοι οι θεσμικοί επενδυτές, ιδίως Ταμεία, που λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τη συμμόρφωση με τα κριτήρια.

·         Ειδικά στις very long term τοποθετήσεις τους, δημιουργώντας μια ισχυρή βάση που δεν έχει καμία σχέση με το «θόρυβο» των βραχυπρόθεσμων.

—————

Άθικτη η Aegean από τον πόλεμο

·         Οι πρώτες παράπλευρες απώλειες από τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς φαίνονται ήδη στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών.

·         Τα τελευταία στοιχεία (εταιρεία ForwardKeys) δείχνουν ότι οι κρατήσεις διεθνών πτήσεων ήταν 20% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2019 κατά τις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ (7/10).

·         Με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα του κλάδου.

·         Όμως η Aegean, με μία πτήση αυτή τη στιγμή προς Τελ Αβίβ (η οποία είναι διαθέσιμη από 1/12), δεν φαίνεται να επηρεάζεται.

·         Μετά και την επίλυση του θέματος των warrants του Δημοσίου η μετοχή έχει κάνει ένα μίνι ράλι.

·         Από τα 9,86 ευρώ στις 27/10 πάνω από τα 11,60 ευρώ χθες.

·         Μετά το ισχυρό τρίτο τρίμηνο που ανακοίνωσε χθες, η μετοχή είναι έτοιμη για το… σπάσιμο της «κούπας με λαβή» που σχημάτισε εσχάτως.

—————-

Νέο deal στα ψάρια

·         Σαν… μια μίνι βόμβα έσκασε στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας η είδηση περί εξαγοράς της Γαλαξίδι Ιχθυοκαλλιέργειες από την εταιρεία ιχθυοτροφών Ίριδα.

·         Στην πιάτσα πάντως κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες το τελευταίο διάστημα, με επίκεντρο την πρόθεση της ιδιοκτησίας να μεταβιβάσει την επιχείρηση.

·         Πηγές που γνωρίζουν μεταφέρουν στη στήλη πως πρόκειται για ένα υποσχόμενο deal, αφού η Γαλαξίδι εξάγει σχεδόν το 95% της παραγωγής της.

·         Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια έχει εισέλθει σε διαφορετική φάση μετά την πανδημία, η οποία αποτέλεσε σημείο καμπής.

·         Η ναυαρχίδα του κλάδου, η Avramar ταλανίζεται από προβλήματα ρευστότητας και οι τράπεζες «τρέχουν» να προλάβουν τα χειρότερα…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino