Σε μείωση του αριθμού των μετοχών στο χαρτοφυλάκιό της προχώρησε η Berkshire Hathaway Inc. του Γουόρεν Μπάφετ  κατά το τρίτο τρίμηνο, εγκαταλείποντας τα στοιχήματα στις General Motors Co. και Activision Blizzard Inc. ενώ περιόρισε τη συμμετοχή της σε εταιρείες όπως η HP Inc.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι πούλησε τις μετοχές της στην αυτοκινητοβιομηχανία General Motors κατά τη διάρκεια των τριών μηνών έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μπάφετ: Κέρδη 3.800.000% για την Berkshire Hathaway

Επίσης, αποσύρθηκε από ένα μικρό μερίδιο 59.400 μετοχών στην εταιρεία logistics UPS, περιόρισε την ιδιοκτησία της στην εταιρεία κατασκευής υπολογιστών και εκτυπωτών HP κατά 15% – με τη συμμετοχή της να μειώνεται σε αξία κατά περισσότερο από 1 δισ. δολάρια  και μείωσε τη συμμετοχή της στη μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία Chevron κατά 10%.

Η Berkshire πούλησε τις μετοχές της στην Johnson & Johnson και στην Procter & Gamble, συμμετοχές που η καθεμία τους άξιζε περίπου 50 εκατ. δολάρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου. Ένας διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που ανήκει στην Berkshire και επενδύει ανεξάρτητα από τον Μπάφετ, γνωστός ως New England Asset Management, συνέχισε να κατέχει μετοχές και των δύο εταιρειών

Η Berkshire πούλησε μετοχές της Amazon, της Mondelez International, μιας εταιρείας παραγωγής σνακ και των ασφαλιστικών εταιρειών Markel και Globe Life. Αποχώρησε επίσης από την Activision Blizzard.

Εμπιστευτικά

Ο όμιλος δήλωσε ότι είχε παραλείψει ορισμένα στοιχεία από αυτά που κατατέθηκαν εμπιστευτικά στις ρυθμιστικές αρχές και δεν είναι σαφές αν οι πληροφορίες που παρακρατήθηκαν αφορούσαν μια νέα ή υφιστάμενη θέση. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιτρέπει μερικές φορές στις εταιρείες να αποκρύπτουν πληροφορίες από το κοινό για να περιορίσουν τις copycat επενδύσεις, ενώ μια εταιρεία χτίζει ή μειώνει μια θέση.

Η Berkshire αποτέλεσε πωλητή μετοχών καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, βάζοντας στην τσέπη περίπου 23,6 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις μετοχών μετά τις αγορές τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους. Αυτές οι πωλήσεις μετοχών συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί περισσότερη ρευστότητα από όση μπορεί να απορροφηθεί. Μεγάλο μέρος του ποσού κατέληξε σε ομόλογα δημοσίου με βραχυπρόθεσμη λήξη, βοηθώντας την Berkshire να συγκεντρώσει ρεκόρ 157 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή