Aκόμα και αν χάσει πάνω από το 99% της αξίας της η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, θα εξακολουθούσε να έχει ξεπεράσει τον S&P 500 σε μια περίοδο σχεδόν 60 ετών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Markets Insider.

«Η Berkshire μπορεί να χάσει 99,4% και να εξακολουθεί να έχει ξεπεράσει τον S&P 500 από τότε που η τρέχουσα διοίκηση απέκτησε τον έλεγχο το 1965», δήλωσε ο Chris Bloomstran σε πρόσφατη ανάρτηση στο X. Ο Bloomstran είναι πρόεδρος της Semper Augustus Investments, ενός μακροχρόνιου μετόχου της Berkshire.

Η Berkshire του Γουόρεν Μπάφετ επενδύει σε κατασκευαστές κατοικιών

Ανοδος -Ρεκόρ

Πράγματι, η τιμή της μετοχής της Berkshire εκτοξεύτηκε κατά σχεδόν 3.800.000% μεταξύ του 1965 και του τέλους του 2022 – ένα κέρδος πάνω από 100 φορές μεγαλύτερο από την άνοδο του S&P 500 κατά περίπου 25.000% κατά την ίδια περίοδο.

Οι μετοχές κατηγορίας Α της Berkshire ανέβηκαν άλλο ένα 17% φέτος και διαπραγματεύονται στην τιμή – ρεκόρ των 550.000 δολαρίων ανά τεμάχιο, σχεδόν ισοφαρίζοντας την ετήσια άνοδο του S&P 500. Ως αποτέλεσμα, το χάσμα απόδοσης μεταξύ της μετοχής και του δείκτη έχει διευρυνθεί σε πολύ πάνω από 4.000.000%.

Ο Bloomstran υπογράμμισε ένα άλλο εντυπωσιακό γεγονός σχετικά με την πρόοδο της Berkshire με τον Μπάφετ στο τιμόνι της.

«Αλλά τι θα λέγατε για αυτό το διασκεδαστικό στατιστικό στοιχείο: Ο κ. Μπάφετ πλήρωσε κάτω από 11 δολάρια ανά μετοχή για τη θέση του στην BRK», έγραψε. «Σήμερα, η εταιρεία κερδίζει 11 δολάρια ανά μετοχή. Κάθε 2,25 ώρες!», πρόσθεσε.

Το στατιστικό στοιχείο υπογραμμίζει την τεράστια κλίμακα της Berkshire σήμερα. Ο όμιλος κατέχει δεκάδες επιχειρήσεις, όπως η Geico, η Duracell και η Dairy Queen, καθώς και συμμετοχές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Apple, την Coca-Cola και άλλες δημόσιες εταιρείες.

Τεράστια κέρδη

Η εταιρεία του Μπάφετ πραγματοποίησε πέρυσι έσοδα άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 30 δισεκατομμύρια δολάρια λειτουργικών εσόδων. Ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, ποσό που περιλάμβανε σχεδόν 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, καθώς και το χαρτοφυλάκιο μετοχών της, ύψους περίπου 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην επιστολή του προς τους μετόχους φέτος, ο Μπάφετ απέδωσε τα θεαματικά κέρδη της Berkshire σε μερικές πραγματικά σπουδαίες επενδύσεις, όπως οι αγορές μετοχών της Coca-Cola και της American Express πριν από 25 και πλέον χρόνια. Τόνισε επίσης, ότι αναμένει πολλές ακόμη επιτυχίες στο μέλλον.

«Με την πάροδο του χρόνου, χρειάζονται μόνο λίγοι νικητές για να γίνουν θαύματα», τόνισε ο Μπάφετ. «Στην Berkshire, δεν θα υπάρχει γραμμή τερματισμού», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή