Η Walmart αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις της για τις πωλήσεις και τα κέρδη της την Πέμπτη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, αλλά τα επιφυλακτικά σχόλια των στελεχών της για την περίοδο των διακοπών οδήγησαν τις μετοχές της να καταγράψουν πτώση 7% στην προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση.

Walmart: Γιατι ανοίγει 5 νέας γενιάς logistics center

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι καταναλωτές μείωσαν τις αγορές στα τέλη Οκτωβρίου, διαπίστωση με την οποίαν συμφωνούν και άλλες εταιρείες στον χώρο του λιανεμπορίου.

Οι κινήσεις της εταιρείας

Όπως αναφέρει το Reuters, η μεγαλύτερη εστίαση της Walmart στα είδη παντοπωλείου αποτέλεσε ένα ανάχωμα απέναντι στην ευρεία επιβράδυνση των δαπανών διακριτικής ευχέρειας. Περισσότερο από το ήμισυ των εμπορευμάτων της εταιρείας αποτελείται από τρόφιμα και άλλα είδη καθημερινής ανάγκης, ενώ στην ανταγωνίστρια Target, τα διακριτικά αγαθά καταλαμβάνουν την πλειοψηφία του χώρου στα ράφια.

Ο αμερικανικός γίγαντας του λιανεμπορίου έχει χρησιμοποιήσει το μέγεθος και την κλίμακά του για να διατηρήσει τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα παρά τον πληθωρισμό, προσελκύοντας όχι μόνο αγοραστές με χαμηλό εισόδημα, αλλά και περισσότερους καταναλωτές με υψηλό εισόδημα που αναζητούν φθηνότερες επιλογές.

Οι τιμές στα τρόφιμα και τα αναλώσιμα ήταν «πιο ελεγχόμενες» σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι τιμές των γενικών εμπορευμάτων, όπως τα είδη ένδυσης και τα είδη σπιτιού, μειώθηκαν μεταξύ 3% και 6%.

Ο πληθωρισμός συνολικά μειώθηκε στο 2% περίπου το τρίμηνο. Σημειώνεται ότι η Walmart διαθέτει περισσότερα από 5.300 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο μεταξύ ενώ η επισκεψιμότητα των καταστημάτων αυξήθηκε κατά 3,5% το τρίτο τρίμηνο, οι αγοραστές εξακολουθούν να είναι πολύ επιλεκτικοί και να περιμένουν προωθητικές εκδηλώσεις όπως η Black Friday και η Cyber Monday.

Οι μετοχές

Πάντως οι μετοχές της Walmart σημείωσαν πτώση 7% στην προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση, μία ημέρα αφότου η μετοχή της έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 169,91 δολαρίων μετά τα αποτελέσματα της ανταγωνίστριας Target, η οποία προέβλεψε κέρδη τέταρτου τριμήνου πάνω από τις εκτιμήσεις.

Οι μετοχές της Walmart σημειώνουν άνοδο σχεδόν 20% φέτος, κινούμενες υψηλότερα από τις μετοχές ομοειδών εταιρειών.

Η Walmart αναμένει τώρα κέρδη ανά μετοχή για το οικονομικό έτος 2024 μεταξύ 6,40 και 6,48 δολαρίων, από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 6,36 έως 6,46 δολάρια.

Βλέπει αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων για το σύνολο του έτους από 5% έως 5,5%, έναντι αύξησης μεταξύ 4% και 4,5% που εκτιμούσε προηγουμένως.

Οι πωλήσεις ειδών παντοπωλείου και προϊόντων υγείας και ευεξίας οδήγησαν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις ενδυμάτων αυξήθηκαν, όπως και οι πωλήσεις ειδών σπιτιού και παιχνιδιών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,53 δολαρίων ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 1,52 δολάρια ανά μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή