Πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί για lobbying που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της CoinGecko , το ποσό που δαπανήθηκε για την άσκηση πίεσης σε κρυπτονομίσματα ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 20,19 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ των 22 εκατομμυρίων δολαρίων του περασμένου έτους, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν δαπάνες για το τέταρτο τρίμηνο.

Το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για λόμπι στην Ουάσιγκτον αναμένεται να ξεπεράσει τα 22,23 εκατομμύρια δολάρια. Καθώς αυξάνεται η υιοθέτηση του κλάδου, οι εταιρείες που σχετίζονται με τη βιομηχανία αυξάνουν τους προϋπολογισμούς τους για λόμπι παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι προσπάθειες lobbying για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν ξεπεράσει παρόμοιες προσπάθειες της Wall Street κατά 19,7% ή 3,7 ποσοστιαίες μονάδες από πέρυσι.

Status quo

Εάν το status quo διατηρηθεί, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η αγορά μπορεί να έχει ισχυρή επιρροή στην πρωτεύουσα έναντι της Wall Street σε ορισμένες περιοχές.

Ενώ τα στοιχεία του περασμένου έτους ήταν σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ λόγω της περιπέτειας της FTX, τα λόμπι και οι πολιτικές δωρεές του χρηματιστηρίου έχουν επιβαρύνει βαριά τον κλάδο μετά την περιβόητη κατάρρευσή του πέρυσι.

Αρκετές ρυθμιστικές αρχές επέκριναν τα πολιτικά κόμματα ότι καθυστερούν να ρυθμίσουν σωστά την αγορά και ότι δέχονται δώρα από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο. Με τα χρόνια, καθώς περισσότερες εταιρείες εμπλέκονται, ο αριθμός διπλασιάζεται, γεγονός που εξηγεί το ρεκόρ που σημειώθηκε πέρυσι.

« Το λόμπι κρυπτονομισμάτων σημείωσε υψηλή δαπάνη 22,23 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022 ή υπερδιπλάσια σε ετήσια βάση. Οι υψηλότερες δαπάνες προήλθαν καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των εταιρειών και οργανισμών που ασκούν πίεση, από 37 μοναδικές οντότητες το 2021 σε 57 οντότητες το 2022».

Εκατομμύρια ξοδεύτηκαν και άλλα θα έρθουν

Όπως γράφει το cryptonews.com το πραγματικό λόμπι κρυπτογράφησης μπορεί να εντοπιστεί από το 2019, όταν ο κλάδος άρχισε να βλέπει μαζικές θεσμικές εισροές στον τομέα και μια αύξηση της υιοθέτησης λιανικής σε διάφορες δικαιοδοσίες.

Συνολικά 56,44 εκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί για λόμπι κρυπτονομισμάτων από το 2019, με περισσότερες από 66 εταιρείες και 12 οργανισμούς να συμμετέχουν στη διαδικασία.

Ενώ το 2019 σημείωσε 2,99 εκατομμύρια δολάρια, το 2020 καταγράφηκε μια ελαφρά πτώση, αλλά το bull run το 2021 τελικά σημείωσε άνοδο της δραστηριότητας του λόμπι στα 8,49 εκατομμύρια δολάρια. Οι περισσότεροι παρατηρητές πιστεύουν ότι το bull run μεταδόθηκε στα ποσά του 2022 όταν το Bitcoin ξεπέρασε τα 64.000 δολάρια και πολλά ιδρύματα ενδιαφέρθηκαν για τα κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News