Το πρότυπο μηνυμάτων Rich Communication Services (RCS) σχεδιάζει να υιοθετήσει η Apple το επόμενο έτος, προβαίνοντας σε μια κίνηση που θα επιτρέψει την ομαλότερη λειτουργία των μηνυμάτων κειμένου μεταξύ iPhone και συσκευών Android, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Ουσιαστικά πρόκειται για ενημέρωση λογισμικού η οποία και αναμένεται να βελτιώσει την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των δύο συστημάτων, όπως ανέφεραν και οι Financial Times, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία smartphones αντιμετωπίζει πιέσεις για να καταστήσει το σύστημά της πιο συμβατό με τους ανταγωνιστές της.

Apple: Παύση στην ανάπτυξη ενημερώσεων λογισμικού

Υπό πίεση και για το iMessage

Η εταιρεία δήλωσε ότι η ενημέρωση θα επιτρέψει βελτιωμένη διαλειτουργικότητα με το Android, όπως η κοινή χρήση εικόνων υψηλότερης ανάλυσης, καθώς και καλύτερη ομαδική ανταλλαγή μηνυμάτων και κοινή χρήση τοποθεσίας.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας αντιμετωπίζει πιθανούς κανόνες της ΕΕ που θα ανάγκαζαν το iMessage να λειτουργεί απρόσκοπτα με άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Δεν θα καταστήσει, ωστόσο, το iMessage διαθέσιμο σε συσκευές εκτός Apple. «Το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων θα λειτουργεί παράλληλα με το iMessage, το οποίο θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple», δήλωσε η εταιρεία.

Ανατροπή

Πρόκειται για μια ανατροπή για την Apple, η οποία προηγουμένως είχε καθυστερήσει να υιοθετήσει το πρότυπο Rich Communication Services, μια βιομηχανική μορφή που υποστηρίζει λειτουργίες όπως οι ομαδικές συνομιλίες και η κατάσταση παράδοσης μηνυμάτων. Οι αντίπαλοι των smartphones Samsung και Google έχουν παροτρύνει την Apple να υιοθετήσει το πρότυπο τους τελευταίους μήνες.

Οι επικριτές λένε ότι η διαφορετική εμπειρία για τους χρήστες του iMessage όταν λαμβάνουν κείμενα από συσκευές που δεν είναι iOS – με επιτομή το πράσινο πλαίσιο που διακρίνει τα μηνύματα Android από εκείνα που αποστέλλονται μέσω του iMessage – βοηθάει στο να παραμείνουν αυτοί οι χρήστες κλειδωμένοι στο οικοσύστημα iOS της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν την προθεσμία του Μαρτίου 2024 για να συμμορφωθούν με τον νέο νόμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ψηφιακές αγορές, ο οποίος θα μπορούσε να απαιτήσει από την Apple να ανοίξει το iMessage σε ανταγωνιστές όπως το WhatsApp.

«Μέσα στο 2024, θα προσθέσουμε υποστήριξη για το RCS Universal Profile, το πρότυπο όπως δημοσιεύεται σήμερα από το GSM Association», ανέφερε η Apple σε δήλωσή της την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την GSMA, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που εκπροσωπεί φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο, το πρότυπο Universal Profile δεσμεύει τους φορείς εκμετάλλευσης να εφαρμόσουν πολυάριθμες βελτιωμένες λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων που δεν είναι επί του παρόντος διαθέσιμες μεταξύ του iMessage και του Android.

Η Apple δήλωσε ότι πιστεύει ότι η υιοθέτηση του προφίλ θα επιτρέψει μια «καλύτερη εμπειρία διαλειτουργικότητας». Πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με την GSMA για να συμπεριλάβει ισχυρότερη κρυπτογράφηση στο πλαίσιο του νέου προτύπου RCS.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα