
Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού, ανακοίνωσε σήμερα ότι ενισχύεται με επτά νέα μέλη- επιχειρήσεις στον χώρο που δραστηριοποιούνται.
Οι εταιρείες αυτές όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι: η ΔΕΗ, κορυφαία εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, η ELVALHALCOR μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες παραγωγής προϊόντων και λύσεων αλουμινίου και χαλκού, η eSHARE, κορυφαία και παγκόσμια εταιρεία λογισμικού με λύσεις SaaS για τον ασφαλή διαμοιρασμό εταιρικών δεδομένων στον κυβερνοχώρο με έδρα τη Βοστόνη και κέντρο R&D στην Ελλάδα, η HELLENIC CABLES, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες καλωδίων στην Ευρώπη που κατασκευάζει καλώδια ηλεκτρικής ισχύος, τηλεπικοινωνιών, καθώς και υποβρύχια καλώδια για πολλές εφαρμογές. Επίσης η NETCOMPANY/INTRASOFT, κορυφαία εταιρεία Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και από τις κορυφαίες στην Ευρώπη, την εταιρεία ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, η οποία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον κλάδο της ενέργειας και σημαντικός παραγωγός κοιλοδοκών χάλυβα για τον κατασκευαστικό κλάδο και η SALFO ENGINEERING & MANAGEMENT CONSULTANTS, μία από τις πλέον εξειδικευμένες ελληνικές επιχειρήσεις συμβούλων μηχανικών.
Βrain regain: Ποιοι και γιατί ετοιμάζουν βαλίτσες επιστροφής στην Ελλάδα
Η διεθνής εμβέλεια, το κύρος και η τεχνογνωσία των επτά νέων μελών-εταιρειών εγγυώνται την ενδυνάμωση της συμμαχίας και αποτελούν έναν ακόμα πόλο έλξης για την προσέλκυση περισσότερων brain drainers να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η συμμαχία ενδυναμώνεται όλο και περισσότερο με την παρουσία και ενεργή συμμετοχή των μελών-εταιρειών της, αναβαθμίζοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες που προσφέρει, όπως το πρόγραμμα BrainReGain Mentoring, όπου ανώτερα στελέχη αναλαμβάνουν εθελοντικά, ως μέντορες, να καθοδηγήσουν όσους Έλληνες ενδιαφέρονται για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό τους. Παράλληλα, ισχυροποιείται η υπηρεσία BrainGain JOBS με την προώθηση περισσότερων θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του BrainReGain.
Ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, πρόεδρος της πρωτοβουλίας BrainReGain, καλωσορίζοντας τα νέα μέλη ανέφερε ότι «η δυναμική πορεία των εταιρειών-μελών μας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, σηματοδοτεί τη διαμόρφωση ενός σταθερού και αξιόπιστου οικονομικού περιβάλλοντος που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες επαγγελματικής εξέλιξης για όσους Έλληνες επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα. Εμείς, ως BrainReGain, δεσμευόμαστε να συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε σχέδια, να δημιουργούμε αμοιβαία επωφελείς συνέργειες και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις και την ελληνική Πολιτεία, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πρόσφορο έδαφος για τον επαναπατρισμό υψηλής κατάρτισης Ελλήνων στελεχών».
Tην πρωτοβουλία BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει απαρτίζουν, συνολικά, 42 εταιρείες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίες εκπροσωπούν τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους όπως της Βιομηχανίας, της Τεχνολογίας, του Τουρισμού, των Κατασκευών, του Λιανικού Εμπορίου, της Ναυτιλίας, της Υγείας, των Νομικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, της Εκπαίδευσης.


Latest News

Νέο τοπίο στα αποταμιευτικά προϊόντα - Πώς η ΕΚΤ αλλάζει τον χάρτη
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει μειώσει επτά φορές από τον περασμένο Ιούνιο τα επιτόκια

Δημογραφικό: Το «αγκάθι» στα...σπλάχνα της ελληνικής οικονομίας
Είναι χαρακτηριστικό πως η ηλικιακή ομάδα των 30-44 ετών βαίνει αναλογικά μειούμενη, ενώ αυξάνονται οι εργαζόμενοι άνω των 65 ετών

Προς κατάργηση (;) το τέλος επιτηδεύματος στα Airbnb - Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις
Πρώτη νίκη του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων (STAMA) στο ΣτΕ για τα Airbnb

Φορο-μπόνους έως 16.000 ευρώ για ανακαινίσεις και το 2025
Διατηρείται για ακόμη ένα έτος η έκπτωση φόρου – Προϋποθέσεις και «κόφτες»

Οι 10 + 3 κρίσιμες ερωταπαντήσεις για τα νέα συμβόλαια ακινήτων
Όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες μέχρι την πλήρη έναρξη λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων

La Repubblica: Θετική αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας
Όπως σημειώνει για τα πλεονάσματα του 2024 πρόκειται για «εξαιρετική επίδοση για μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία πριν από 15 χρόνια είχε υποστεί υποβάθμιση του δημόσιου χρέους της σε junk bond

Επιστρέφουν τα χρήματα από τους Αναπτυξιακούς Νόμους που δεν αξιοποιήθηκαν - Τι είπε ο Θεοδωρικάκος
Σε ό,τι αφορά στις τιμές του Πάσχα ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης να δείξουν περισσότερη υπευθυνότητα

Οδηγός για τα καταπατημένα - Πώς θα αποκτήσετε τίτλους ιδιοκτησίας
10+3 ερωταπαντήσεις για την απόκτηση των τίτλων ιδιοκτησίας για καταπατημένα ακίνητα – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για την εξαγορά και η διαδικασία για την κατοχύρωση της περιουσίας

Οι «αστερίσκοι» στον δρόμο για το δημόσιο χρέος μέχρι το 2032
Ακόμη και αν αυτή η κυβερνητική πρόβλεψη για δημόσιο χρέος στο 140% του ΑΕΠ το 2027 καταστεί γεγονός, το ελληνικό χρέος θα παραμένει το υψηλότερο στην ευρωζώνη

Κίνητρα για επενδύσεις σε παραμεθόριες περιοχές - Τι περιλαμβάνεται
Παρεμβάσεις για τον παραγωγικό μετασχηματισμό σε τμήματα της χώρας που αντιμετωπίζουν οικονομικά και δημογραφικά προβλήματα