Ήταν ένα ταραχώδες Σαββατοκύριακο για την OpenAI και όποιον ακολουθεί τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Αφού το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο Σαμ Άλτμαν την Παρασκευή, οι επενδυτές έσπευσαν να τον αποκαταστήσουν. Έτσι, το απόγευμα της Κυριακής, ο Άλτμαν επέστρεψε στα κεντρικά γραφεία του OpenAI, ανέφερε το Bloomberg , και η απόφαση για την επαναφορά του θα μπορούσε να ληφθεί σύντομα.

Ο Άλτμαν μοιράστηκε μια φωτογραφία του στο X φορώντας ένα σήμα επισκέπτη και κάνει γκριμάτσα, γράφοντας, «πρώτη και τελευταία φορά που φοράω ένα από αυτά».


Αλλά ακόμη και αν αποκατασταθεί, παραμένουν ερωτήματα για το γιατί το διοικητικό συμβούλιο τον απέλυσε εξαρχής. Το συμβούλιο έδωσε μόνο αόριστους λόγους την Παρασκευή.

Μεταξύ εκείνων που θέλουν να μάθουν είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla , Ίλον Μασκ, ο οποίος έγραψε στο X: «Δεδομένου του κινδύνου και της δύναμης της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης, το κοινό θα πρέπει να ενημερωθεί για το γιατί το διοικητικό συμβούλιο θεώρησε ότι έπρεπε να λάβει τόσο δραστικά μέτρα».

Όταν ένας χρήστης X είπε ότι ένιωθε σαν να υπήρχε μια «βόμβα» που το κοινό αγνοούσε πίσω από την εκδίωξη του Άλτμαν, ο Μασκ απάντησε : «Ακριβώς».

Ο Chief Operating Officer του OpenAI, Brad Lightcap, είπε στο Bloomberg, «είχαμε πολλές συζητήσεις με το διοικητικό συμβούλιο για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τους λόγους και τη διαδικασία πίσω από την απόφασή τους», κάτι που αιφνιδίασε τον ίδιο και άλλους στην εταιρεία.

Ο Eric Newcomer, ο οποίος φιλοξενεί ένα podcast τεχνολογίας, έγραψε στο ενημερωτικό δελτίο του ότι δεν πρέπει να δοθεί υπερβολική εξουσία στον Άλτμαν.

«Το κοινό δεν πρέπει να θέλει, ούτε το διοικητικό συμβούλιο του OpenAI να δίνει στον Άλτμαν αχαλίνωτη δύναμη να τρέχει το OpenAI όπως θέλει», έγραψε. «Ο Άλτμαν  έχει ιστορία σπασμωδικών εταιρικών διασπάσεων…Αυτά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν είναι τα πρώτα άτομα που αμφισβητούν την ακεραιότητα του Άλτμαν. Απλά μόλις το έκαναν δημόσια.”

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία