Στον διακεκριμένο Κινέζο-Αυστραλό χειρουργό Dr. Victor Chang (Βίκτορ Τσανγκ) είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.

Πρόκειται για έναν από τους πρωτοπόρους της καρδιοχειρουργικής και της χειρουργικής των μεταμοσχεύσεων στην Αυστραλία και όχι μόνο που έφυγε άδοξα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 ετών στις 4 Ιουλίου του 1991 όταν έπεσε θύμα ληστείας και δολοφονήθηκε από δύο Μαλαισιανούς στο Σίδνεϊ.

Google: Το Doodle τιμά τη Γαλλίδα τραγουδίστρια France Gall

Το γεγονός ότι έγινε μάρτυρας του αργού και επώδυνου θανάτου της μητέρας του, που έπασχε από καρκίνο του μαστού όταν ήταν μόλις 33 ετών, ήταν το σημαντικότερο γεγονός της νεαρής ζωής του Victor Chang και η κύρια επιρροή στην απόφασή του να σπουδάσει ιατρική.

Το 1951, σε ηλικία δεκαπέντε ετών, για να αποφύγει την πολιτική αναταραχή που επικρατούσε τότε στο Χονγκ Κονγκ, ο πατέρας του τον έβαλε σε ένα ατμόπλοιο με προορισμό τις άγνωστες ακτές της Αυστραλίας. Έφτασε τρεις εβδομάδες αργότερα, χωρίς να μιλάει αγγλικά και γράφτηκε μέσω ενός συγγενή του στο Christian Brothers High School, Lewisham. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ το 1962 με πτυχίο Ιατρικής και Χειρουργικής.

Το 1984, δέκα χρόνια μετά την παροχή βοήθειας σε μια μεταμόσχευση καρδιάς στο νοσοκομείο St Vincent’s του Σίδνεϊ, ο Victor ηγήθηκε μιας ομάδας που πραγματοποίησε αυτό που θεωρείται ως η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση καρδιάς στην Αυστραλία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του διατηρούσε μια βαθιά σχέση με την Ασία, και ιδιαίτερα με τη γενέτειρά του, την Κίνα. Για πολλά χρόνια αναλάμβανε να χρηματοδοτεί ταξίδια με ομάδες γιατρών, χειρουργών και νοσηλευτών σε ασιατικά έθνη για να εκπαιδεύσει και να διδάξει τους ομολόγους του σε υπερσύγχρονες καρδιαγγειακές χειρουργικές τεχνικές και να τους δώσει την ευκαιρία να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καρδιαγγειακής διαχείρισης. Γιατροί από την Ασία μεταφέρθηκαν επίσης στην Αυστραλία για να ζήσουν, να σπουδάσουν και να μάθουν, προκειμένου να επιστρέψουν στις χώρες τους με αυτές τις δεξιότητες.

Επιπλέον, ως χειρουργός, ο Victor Chang προσπαθούσε να είναι καινοτόμος στο επάγγελμά του και να βελτιώνει συνεχώς τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην καρδιαγγειακή χειρουργική και τη διαχείριση των καρδιακών παθήσεων.

Εφηύρε μια τεχνητή καρδιακή βαλβίδα για την αντικατάσταση των δυσλειτουργικών καρδιακών βαλβίδων των κοιλιών σε άτομα με χρόνιες καρδιακές παθήσεις και βρισκόταν στη διαδικασία ολοκλήρωσης της συσκευής τεχνητής καρδιάς CHAD πριν πεθάνει. Η χορήγηση επιχορηγήσεων από το Ίδρυμα καλύπτει επίσης αυτόν τον τομέα.

Το 1986 ο Victor Chang τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Αυστραλίας κυρίως σε αναγνώριση των υπηρεσιών του στις διεθνείς σχέσεις μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας και στην ιατρική επιστήμη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα