«Μπορεί να είμαι καλά, αλλά γνωρίζω ότι βρίσκομαι στις… καθυστερήσεις». Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire, Warren Buffett, σε επιστολή του προς την εταιρεία, στην οποία κατέθεσε τη βούλησή του για την επόμενη ημέρα.

Αφού έδωσε την δική του ψήφο εμπιστοσύνης στον επικεφαλής και το Διοικητικό Συμβούλιο της Berkshire, ο Buffett έκανε δωρεά μετοχές της Berkshire ύψους 866 εκατ. δολαρίων σε τέσσερις φιλανθρωπίες.

Μπάφετ: Γιατί πλουτίζει το χαρτοφυλάκιό του με μετρητά

Επίσης, όρισε τα τρία παιδιά του, Howard, Susan και Peter Buffett, ως εκτελεστές της διαθήκης του και διαχειριστές του φιλανθρωπικού καταπιστεύματος που θα λάβει σχεδόν όλη την περιουσία του.

Ο Buffett αναγνώρισε ότι πλέον τα παιδιά του είναι προετοιμασμένα για να διαχειριστούν το φιλανθρωπικό καταπίστευμα που θα έχει το 99% της περιουσίας του.

«Το 2006 δεν ήταν… αλλά τώρα είναι», παραδέχτηκε ο Buffett, ορίζοντας ότι πρέπει να ενεργούν ομόφωνα, προκειμένου μέσα σε μια δεκαετία περίπου να διατεθεί όλη η περιουσία σε φιλανθρωπίες.

Όχι σε ίδρυμα φιλανθρωπίας

Ο Buffett δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ένα ίδρυμα φιλανθρωπίας. Η άποψή του είναι ότι ο πλούτος του θα πρέπει να διανεμηθεί σχετικά σύντομα μετά το θάνατό του για να μεγιστοποιηθεί ο αντίκτυπός του.

«Μετά τον θάνατό μου, η διάθεση των περιουσιακών μου στοιχείων θα είναι ένα ανοιχτό βιβλίο – όχι «ευφάνταστα» καταπιστεύματα ή ξένες οντότητες για να αποφευχθεί ο δημόσιος έλεγχος», ανέφερε ο Buffett.

Τέλος, ο Buffett έγραψε σε λίγες γραμμές και τη φιλοσοφία του. «Είχα πολλές ευκαιρίες να συνειδητοποιήσω ότι να είσαι πλούσιος δεν σε κάνει ούτε σοφό ούτε κακό», ανέφερε.

«Βέβαια, ο μεγάλος πλούτος, όσο νόμιμος και αν είναι, δεν είναι επιθυμητός σε μεγάλο μέρος του κόσμου. Παρόλα αυτά, ο καπιταλισμός –όποιες κι αν είναι οι αδυναμίες του– έχει κάνει θαύματα και συνεχίζει να κάνει θαύματα», παραδέχτηκε ο Buffett.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή