Ο Δικηγορικός Σύλλογος  Αθηνών κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο αποφάσισε αποχή από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 έως και την ερχόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, όπου θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Συγκεκριμένα ο ΔΣΑ αποφάσισε τα εξής:

Πρoϋπολογισμός 2024: Ποια φορολογικά μέτρα φέρνει η νέα χρονιά

1) Καθολική αποχή από την Δευτέρα 27.11 έως και την Παρασκευή 1.12.2023, από κάθε δικαστική και εξώδικη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης και υπογραφής πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφωνητικών, και επιπλέον:

α) αποχή των δικηγόρων από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου, κλπ),

β) αποχή των δικηγόρων από παράσταση σε διοικητικές επιτροπές και υπηρεσίες (Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές ΕΦΚΑ, Επιθεωρήσεις Εργασίας, Πειθαρχικά Συμβούλια, Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ΕΑΔΗΣΥ, κλπ), με γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης σε αυτές,

γ) αποχή από την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο (πρόδηλα, προσημειώσεις, αγωγές, διαδικασία του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν. 2664/1998, κλπ),

δ) αποχή από την κατάθεση δικαιολογητικών για χορήγηση – ανανέωση αδειών παραμονής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Portal της Ολομέλειας.

2) Οικονομική ενίσχυση των Δικηγόρων (μέσω του Λογαριασμού Αλληλεγγύης) που επιβαρύνονται δυσανάλογα από την απώλεια εισοδήματος λόγω της αποχής από δίκες, βάσει κριτηρίων που θα εξειδικευθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ.

3) Εκ νέου συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ την Τετάρτη 29.11.2023 για τη λήψη απόφασης για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Βερβεσός: Αδικη και οριζόντια φορολόγηση

Υπνεθυμίζεται ότι στην ομιλία του στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόοδος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τους φορολογεί οριζόντια και άδικα για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτήσει και οδηγεί σε αφανισμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες αφήνει στο απυρόβλητο εταιρείες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κ.ο.κ.» προσέθεσε ο ο κ. Βερβεσός και κατέληξε:

«Για όλους εμάς, το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας. Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο αλλά και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία που πλήττεται από τις κυβερνητικές επιλογές, που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό, που στοχοποιείται γενικά και αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα