Με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει η Lamda την υλοποίηση των έργων στο Ελληνικό.

Όπως προκύπτει από την επίσημη ενημέρωση, η εταιρεία ανεβάζει στροφές και επιταχύνει σε συνεργασία με τις κατασκευαστικές εταιρείες την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Η «μικρή Αθήνα» στο Ελληνικό – Η νέα γειτονιά με τις 1.115 κατοικίες που φτιάχνει η Lamda

Ορόσημο θα αποτελέσει η ανέγερση των πρώτων ορόφων του ουρανοξύστη των 200 μέτρων στο παραλιακό μέτωπο, οι οποίοι θα αρχίσουν να γίνονται ορατοί από τον Δεκέμβριο και θα αποτελέσουν απτό δείγμα γραφής της προόδου που συντελείται.

«Τα λόγια γίνονται πράξεις», τόνισε πρόσφατα ο CEO της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου σε εκδήλωση για την παρουσίαση της επένδυσης στην έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου των Αθηνών.

Μια επένδυση, η οποία θα ξεπεράσει τα 8 δισ. ευρώ που θεωρείται η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην χώρα.

Η πρόοδος των έργων

Η εταιρεία έδωσε χθες την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε μια σειρά από έργα. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

Riviera Tower: Πρόκειται για τον ουρανοξύστη που κατασκευάζεται επί της παραλιακής οδού και θα έχει ύψος 200 μέτρα. Θα φιλοξενεί 200 διαμερίσματα και θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα. Τον Οκτώβριο του 2023 ολοκληρώθηκε η θεμελίωση του με τη μεγαλύτερη σκυροδέτηση, συνεχούς διάρκειας περισσότερων από 40 ωρών που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, ακολουθεί η σκυροδέτηση των υπογείων και της πλάκας δαπέδου ισογείου του πύργου, που θα είναι ορατή σε όλους από τη Λεωφ. Ποσειδώνος έως το τέλος του 2023.

The Cove Residences (condos): Στο συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Κοσμά έχουν ολοκληρωθεί οι αρχαιολογικές εργασίες στα οικόπεδα του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της Εργολαβίας 1ης Φάσης από τους Αναδόχους ΕΘΝΟΚΑΤ και ΑΚΤΩΡ. Έχουν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές σε 2 από τα 4 οικόπεδα ενώ είναι σε εξέλιξη οι εκσκαφές για τα άλλα 2 οικόπεδα. Αναμένεται να ξεκινήσει περί τα τέλη του 2023 η σκυροδέτηση της πλάκας ισογείου σε 2 από τα 4 οικόπεδα.

The Cove Villas: Για τις επίσης premium κατοικίες στο παραλιακό μέτωπο έχουν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες για 3 οικόπεδα ενώ για επιπλέον 10 οικόπεδα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας. Περαιτέρω, έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν όλες οι απαιτούμενες κατεδαφίσεις.

Vouliagmenis Mall: Έχει χαρακτηριστεί ως το mall του μέλλοντος. Θα είναι το μεγαλύτερο στη νότια Ευρώπη, 1,5 φορά μεγαλύτερο του The Mall Athens, με 280 καταστήματα, ενώ υπολογίζεται ότι θα υποδέχεται 17 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Τον Αύγουστο 2023 επιλέχθηκε η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ως ανάδοχος για τις εκσκαφές και τις πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες ενώ οι εκσκαφές ξεκίνησαν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2023.

Riviera Galleria: Θεωρείται ένα κτήριο ορόσημο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, θα θυμίζει την αρμονική κίνηση των κυμάτων. Σε 22.000 τ.μ., θα φιλοξενεί κορυφαίους οίκους μόδας, ορισμένοι, εκ των οποίων, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες σχεδιαστές. Τον Ιούνιο 2023 εκδόθηκε η οικοδομική άδεια. Περαιτέρω, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κατεδαφίσεις και είναι σε εξέλιξη η δημοπράτηση για την ανάθεση εργολάβου.

Κτιριακό συγκρότημα ΑΜΕΑ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και παραδόθηκε το Σεπτέμβριο 2023 προς χρήση στα 4 σωματεία ΑΜΕΑ. «Αυτό το κτήριο, το οποίο είναι πράγματι ένα κόσμημα και ένα υπόδειγμα για το πώς πρέπει να κατασκευάζονται σύγχρονες δομές που υποστηρίζουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας με αναπηρία», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις.

Υπογειοποίηση Λεωφ. Ποσειδώνος: Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πρότζεκτ του The Ellinikon. Πρόκειται για μία από τις πιο σύγχρονες σήραγγες στην Ευρώπη, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί περίπου 70% των εκσκαφών και 35% των σκυροδετήσεων. Το υπογειοποιημένο τμήμα της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1,3 χιλιόμετρα, θα εκτείνεται από την παραλία του Αλίμου έως τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και θα συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης μέσω της κατάργησης 6 φωτεινών σηματοδοτών.

Ρέμα Τραχώνων (αντιπλημμυρικά έργα): Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που αποτελεί μέρος της ισχυρής αντιπλημμυρικής προστασίας του Ελληνικού, αφού θωρακίζει την πόλη που δημιουργείται απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Το μήκος του ρέματος είναι 3 χλμ. και το μέγιστο βάθος εκσκαφής είναι έως 8 μ. ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί 65% των εκσκαφών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα