
Σε νέο ιστορικό υψηλό έφτασαν οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Κίνα από την Gazprom, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική εταιρεία ενέργειας, εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης στην κινεζική αγορά.
Η κινεζική National Petroleum Corp. ζήτησε επιπλέον όγκους αερίου μέσω της γραμμής Power of Siberia 1 που για άλλη μια φορά ξεπέρασε τις συμβατικές υποχρεώσεις της Gazprom στις 23 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία και αναμετάδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass το Σάββατο.
«Η Gazprom προμήθευσε όλους τους ζητούμενους όγκους και σημείωσε νέο ρεκόρ όσον αφορά στις ημερήσιες προμήθειες φυσικού αερίου στην Κίνα», ανακοίνωσε η εταιρεία.
Φυσικό αέριο: Υπαναχώρησε η κυβέρνηση στην κατάργηση της υποχρέωσης εγκαταστάσεων σε οικοδομές
Η Gazprom και η CNPC υπέγραψαν τον περασμένο μήνα μια προσθήκη στη σύμβασή τους για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του Power of Siberia 1, η οποία προέβλεπε πρόσθετες παραδόσεις έως το 2023, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.
Αύξηση ροών αερίου προς Κίνα
Η Ρωσία σκοπεύει να εξάγει 30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Κίνα το επόμενο έτος και τελικά να αυξήσει τις ροές στα 38 bcm ετησίως. Οι ξεχωριστές αποστολές μέσω μιας μελλοντικής διαδρομής της Άπω Ανατολής πρόκειται να φτάσουν άλλα 10 bcm ετησίως.
Η Gazprom βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για την προμήθεια έως και 50 bcm ετησίως μέσω της μελλοντικής σύνδεσης Power of Siberia 2, αλλά η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί.
Η Gazprom εκτιμά ότι οι ροές του φυσικού αερίου της προς την Κίνα αντιστοιχούν στις ιστορικά υψηλές αποστολές της προς τη Δυτική Ευρώπη, οι οποίες έχουν υποχωρήσει μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες κινήθηκαν να διαφοροποιήσουν τις εισαγωγές ενέργειας τους ως απάντηση στη ρωσική επεκτατικότητα.
Η ρωσική εταιρεία είχε πουλήσει περίπου 120 bcm φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη το 2020.


Latest News

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

Σε 2 εβδομάδες ο οδικός χάρτης για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια
Ο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε στη Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον της Ενεργειακής Ασφάλειας στο Λονδίνο

Eυελιξία στην αποθήκευση φυσικού αερίου ζητά η επιτροπή της ευρωβουλής
Η ψηφοφορία για τη διαπραγματευτική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί του θέματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο

Άρση των κυρώσεων σε Nord Stream και ρωσικά assets στην Ευρώπη μελετούν οι ΗΠΑ
Τα σχέδια αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο των συζητήσεων για τερματισμό του πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας

Στο μικροσκόπιο οι επιδοτήσεις στο ρεύμα - Τι ανακοίνωσε ο Παπασταύρου
Άμεσα θα ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις ρεύματος προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Τι τόνισε ο Σταύρος Παπασταύρου

«Δεν πήραμε το μάθημα από την ενεργειακή κρίση» - Καμπανάκι από τον ΙΕΑ
Η σύνοδος κορυφής του Λονδίνου θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια του εφοδιασμού και στα διδάγματα της κρίσης που ακολούθησε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Επίσκεψη Παπασταύρου στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ
Ο ΥΠΕΝ κ. Παπασταύρου τόνισε πως «το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας μας αντιμετώπισε προκλήσεις, λόγω της υψηλής παραγωγής και της χαμηλής κατανάλωσης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπερφόρτωση»

Στρώνοντας τον δρόμο για το αμερικανικό LNG - Αλλάζουν οι κανόνες για τις εκπομπές μεθανίου στην ΕΕ;
Ο Βρυξέλλες προσπαθούν να καταστήσουν πιο εύκολο για το αμερικανικό φυσικό αέριο να φτάσει στην Ευρώπη

Με το βλέμμα στην πράσινη μετάβαση τα διυλιστήρια
Οι δύο κορυφαίοι ενεργειακοί όμιλοι Motor Oil και HELLENiQ ENERGY συνεχίζουν την υλοποίηση των στρατηγικών τους σχεδίων για την πράσινη μετάβαση

Η Ινδία ανανεώνει την πολιτική φυσικού αερίου για να κάνει πιο προσιτή την τιμή του
Ζητούμενο για την Ινδία είναι να ενισχύσει το πλαίσιο για τη διαρκή διαθεσιμότητα του φυσικού αερίου και να το καταστήσει οικονομικά πιο προσιτό