Προληπτικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων λαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εφιστώντας την προσοχή στους εργοδότες επιχειρήσεων σε περιοχές που, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εκδηλώνονται ή αναμένεται να εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το υπουργείο καλεί τους εργοδότες να προβούν, στο πλαίσιο της θεσμικά προβλεπόμενης υποχρέωσης προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους, στις απαραίτητες, κατά περίπτωση, ενέργειες, όπως ενδεικτικά αποφυγή ή ασφαλή διευθέτηση εξωτερικών εργασιών, χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, διευκόλυνση ασφαλούς προσέλευσης και αποχώρησης στους χώρους εργασίας.

Νέο Ασφαλιστικό: Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας – Αλλαγές στη συνταξιοδότηση των οφειλετών του e-ΕΦΚΑ

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στην ασφάλεια των εργαζομένων σε υπηρεσίες delivery.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, σε κάθε δε περίπτωση, οι εργοδότες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα και με το άρθρο 32 του ν.5053/23.

Προειδοποίηση από ΕΜΥ

Στο μεταξύ, νωρίτερα το Σάββατο (25.1.23) η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιώντας για σημαντική και γρήγορη βάθυνση του βαρομετρικού χαμηλού Bettina που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ.

Η ΕΜΥ χτυπά «καμπανάκι» για θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή, οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
ΔΥΠΑ: Εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» στον Πειραιά
Tax |

Εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία»

Στη σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting