Προειδοποιητικό μήνυμα για θυελλώδεις ανέμους έλαβαν από το 112 οι κάτοικοι της περιοχής Πατραϊκού Κορινθιακού Κόλπου σήμερα Σάββατο, 25 Νοεμβρίου και ώρα 14:40.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  συνιστά στους κατοίκους την αποφυγή των μετακινήσεων κατά την διάρκεια των επικύνδυνων καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Θεσσαλονίκη: Μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Πριν λίγη ώρα, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε χθες από την ΕΜΥ, αναβαθμίστηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, λόγω της σημαντικής και γρήγορης βάθυνσης του βαρομετρικού χαμηλού Bettina που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου
Πιο συγκεκριμένα: Κακοκαιρία αναμένεται το Σαββατοκύριακο (25-11-23 και 26-11-23), με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή, οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα