Στο κόκκινο έκλεισαν τα χρηματιστήριατου Περσικού Κόλπου, ακολουθώντας την καθοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου, με το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας να κάνει την διαφορά και να κλείνει με κέρδη.

Το πετρέλαιο, που είναι  καταλύτης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Κόλπου  υποχώρησε την Παρασκευή, καθώς η απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα εκλήφθηκε ως σημάδι μερικής αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, μειώνοντας τον γεωπολιτικό κίνδυνο.

Crypto: Οι έκπτωτοι βασιλιάδες και ποιοι κράτησαν το στέμμα τους

Στο Κατάρ, ο δείκτης QSI υποχώρησε κατά 0,7%, επιβαρυνόμενος από την πτώση κατά 1,5% της Qatar Islamic Bank και  κατά 1,5% της κατασκευάστριας εταιρείας πετροχημικών Industries Qatar.

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας σημείωσε άνοδο 0,1%, μετά δύο συνεδριάσεις που έκλεισαν με απώλειες. Ο δείκτης έλαβε στήριξη από την άνοδο της Elm Company κατά 1,2%.

Ο ΟΠΕΚ+ έχει έρθει πιο κοντά σε συμβιβασμό με τους Αφρικανούς πετρελαιοπαραγωγούς για τα επίπεδα παραγωγής του 2024, δήλωσαν τέσσερις πηγές του ΟΠΕΚ+ στο Reuters, αφού οι διαφωνίες σχετικά με τους στόχους αυτούς ανάγκασαν την ομάδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να αναβάλει την προγραμματισμένη για αυτό το Σαββατοκύριακο συνάντηση των μελών στη Βιέννη. Ως νέα ημερομηνία ορίστηκε η 30η Νομεβρίου.

Η αγορά περιμένει επίσης να δει αν η Σαουδική Αραβία παρατείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής της κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd), η οποία λήγει στα τέλη Δεκεμβρίου.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chip EGX30 της Αιγύπτου έκλεισε με απώλεις της τάξης του 0,8%, με τη μετοχή της κορυφαίας τράπεζας της χώρας Commercial International Bank να κλείνει με πτώση της τάξης 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές