Κανονικά εκτελούνται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 26 Νοεμβρίου τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και μερικής εξασθένησης των ανέμων.

Λήμνος: Σφοδρό πλήγμα από την κακοκαιρία Bettina – Ζημιές στη Μύρινα

Επίσης, σημειώνεται, πως ανοιχτές είναι και οι πορθμειακές γραμμές.

Για τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, συνίσταται πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Εξασθενούν οι ισχυροί άνεμοι

Κακοκαιρία Bettina: Τα 160 χιλιόμετρα ξεπέρασε η μέγιστη ριπή ανέμου

Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 25και το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου έχει πλέον κινηθεί γρήγορα, όπως αναμενόταν, στην περιοχή της Βορειοδυτικής Μαύρης Θάλασσας, με εκτιμώμενη ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του τα 972 hPa.

Κατά την πορεία του από τη Νότια Αδριατική Θάλασσα, όπου βρισκόταν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου με εκτιμώμενη ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του τα 993 hPa, το βαρομετρικό χαμηλό βάθυνε σημαντικά κινούμενο προς το Βόρειο Αιγαίο.

Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου σύμφωνα με μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού εκτιμάται ότι ήταν τα 976 hPa.

Σημειώνεται ότι αρκετοί μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Βόρεια Ελλάδα κατέγραψαν τη μικρότερη ατμοσφαιρική πίεση από την αρχή λειτουργίας τους.

Συνέπεια της κίνησης αυτού του βαθέως βαρομετρικού χαμηλού ήταν η επικράτηση θυελλωδών ανέμων σε αρκετές περιοχές της χώρας μας όπου τοπικά οι ριπές ξεπέρασαν τα 160 km/h, καθώς και σημαντικές βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα