Σε μια προφανή προσπάθεια να εκτονωθεί η αυξανόμενη οργή για την υποστήριξή του σε ένα αντισημιτικό tweet, που έχει οδηγήσει σε μαζική φυγή διαφημιζόμενων από την πλατφόρμα Χ, ο Ίλον Μασκ αναμένεται να συναντηθεί με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ και εκπροσώπους των οικογενειών των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. και της SpaceX πρόκειται να συμμετάσχει σε μια συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών με τους εκπροσώπους των οικογενειών και τον Χέρτσογκ σχετικά με την ανάγκη περιορισμού του διαδικτυακού αντισημιτισμού.

Ίλον Μάσκ: Η εβδομάδα θριάμβου του έγινε… διαβολοβδομάδα

Ο δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε ότι είναι ρατσιστής και υπερασπίστηκε τις απόψεις του, μετά τον σάλο που προκλήθηκε όταν έκανε like σε ανάρτηση, που υποστήριζε ότι οι εβραϊκές κοινότητες «προωθούν ακριβώς το ίδιο διαλεκτικό μίσος εναντίον των λευκών που λένε ότι θέλουν να μη χρησιμοποιείται εναντίον τους» – ενώ πλάσαρε παράλληλα μία αντισημιτική συνωμοσιολογική θεωρία που θέλει τους Εβραίους να βοηθούν «ορδές μειονοτήτων» να εισβάλουν στις ΗΠΑ ώστε να υποκαταστήσουν τους λευκούς.

Ενώ ο Μασκ έχει λάβει υποστήριξη από αξιοσημείωτα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του διαχειριστή hedge fund Μπιλ Άκμαν, άλλοι συνεχίζουν να επικρίνουν τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο. Μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ, αλλά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Την Κυριακή, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, συμμετείχαν σε πορεία κατά του αντισημιτισμού στο κέντρο του Λονδίνου. Η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς έχει επιδεινώσει τις εντάσεις στην κοινότητα και οδήγησε σε έξαρση των αντισημιτικών και ισλαμοφοβικών εγκλημάτων μίσους.

Οι μεγάλες αλλαγές

Ο Μασκ αγόρασε τον Οκτώβριο του 2022 το Twitter αντί 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακριβώς έναν χρόνο αργότερα, αφού του άλλαξε όνομα, πείραξε τη λειτουργικότητά του, εισήγαγε λειτουργίες επί πληρωμή και απέλυσε χιλιάδες εργαζομένους, ανάμεσά τους και πολλοί ελεγκτές περιεχομένου, η εξειδικευμένη εταιρεία Guideline εκτίμησε πως τα διαφημιστικά του έσοδα είχαν μειωθεί κατά 55%, κατά μέσο όρο, κάθε μήνα μετά την εξαγορά.

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που επιστρατεύτηκε ως διευθύνουσα σύμβουλος τον Μάιο η Λίντα Γιακαρίνο, πρώην επικεφαλής εμπορικού στην NBCUniversal.

«Το X έχει υπάρξει απολύτως ξεκάθαρο όσον αφορά τις προσπάθειές μας να καταπολεμήσουμε τον αντισημιτισμό και τις διακρίσεις», έγραψε η ίδια στην πλατφόρμα το βράδυ της Παρασκευής.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία θέση για αυτά πουθενά στον κόσμο», πρόσθεσε, παλεύοντας να διορθώσει μια κατάσταση που δύσκολα μοιάζει πια να σώζεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου
Επικαιρότητα |

Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου

Σε περίπτωση που κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίσουν να αποκαλούν τη χώρα τους «Μακεδονία», θα χαθεί χρόνος και πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο στην προσπάθεια εξομάλυνσης των όποιων εντάσεων.