Η Λίντα Γιακαρίνο δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της X από διαφημιστές, καθώς μεγάλα εταιρικά brands σταματούν την διαφημιστική τους προβολή στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μετά τα αντισημιτικού περιεχομένου σχόλια του ιδιοκτήτη Ίλον Μασκ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου πλήθος στελεχών και φίλων της Γιακαρίνο από τη διαφημιστική βιομηχανία την προέτρεψαν ιδιωτικά να παραιτηθεί για να διασώσει η φήμη της. Ωστόσο, εκείνη φέρεται να αρνήθηκε τις προτροπές να εγκαταλείψει τη θέση της, υποστηρίζοντας ότι πιστεύει στην αποστολή του X και στους υπαλλήλους του.

Γιατί το Τwitter άλλαξε όνομα – Το «δεξί χέρι» του Μασκ εξηγεί τους λόγους

Αφορμή για τις προτροπές παραίτησης ήταν η κίνηση Μασκ να εγκρίνει δημόσια μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας στην πλατφόρμα. Εν τω μεταξύ, δύο αναφορές από τον αριστερό μη κερδοσκοπικό όμιλο Media Matters for America την περασμένη εβδομάδα εντοπιστηκαν διαφημίσεις για κορυφαίες μάρκες δίπλα σε αναρτήσεις που διαφημίζουν «φιλο-ναζιστικό» και ρατσιστικό περιεχόμενο.

Η έρευνα ώθησε επωνυμίες όπως η IBM, η Apple, η Walt Disney, η Comcast και η Warner Bros να αναστείλουν τη διαφήμισή τους στην πλατφόρμα, φοβούμενοι ότι το μάρκετινγκ τους θα εμφανιστεί μαζί με περαιτέρω δυσάρεστο υλικό. Αυτοί και άλλες εταιρείες προσπαθούν επίσης να αποστασιοποιηθούν από τον Μασκ μετά τα σχόλιά του.

Η X προσέλαβε την Γιακαρίνο μόλις το περασμένο καλοκαίρι για να προσελκύσει τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ πίσω στην πλατφόρμα, αφού πολλοί απέσυραν τις δαπάνες τους, καθώς ο Μασκ χαλάρωσε τις πολιτικές του ελέγχου του περιεχομένου στην πλατφόρμα και μείωσε τους πόρους και το προσωπικό ασφαλείας. Σημειώνεται ότι η Γιακαρίνο είναι η πρώην επικεφαλής διαφήμισης στο δίκτυο NBCUniversal.

Θεωρείται μία βετεράνος του κλάδου, γνωστή για τις ισχυρές επαφές της, η οποία έχει αναγκαστεί επανειλημμένα να ανταποκριθεί σε αντιδράσεις από χρήστες και διαφημιστές για τις αλλαγές που έκανε ο Μασκ στην πλατφόρμα και τα αμφιλεγόμενα σχόλια που έχει δημοσιεύσει.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο τιμόνι της X, η Γιακαρίνο υποστήριξε ότι το επίπεδο ασφάλειας του X βελτιώνεται. Η ίδια ανάρτησε την περασμένη εβδομάδα: «Η X ήταν εξαιρετικά σαφής σχετικά με τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και των διακρίσεων. Δεν υπάρχει απολύτως καμία θέση για αυτό πουθενά στον κόσμο».

Την Κυριακή, ο Μασκ έγραψε στο X: «Την περασμένη εβδομάδα, υπήρχαν εκατοντάδες ψεύτικες ιστορίες μέσων ενημέρωσης που ισχυρίζονταν ότι είμαι αντισημίτης. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Εύχομαι μόνο το καλύτερο για την ανθρωπότητα και ένα και συναρπαστικό μέλλον για όλους με ευημερία».

Μια μέρα νωρίτερα, ο Μασκ υποσχέθηκε να καταθέσει νομικές κινήσεις κατά της Media Matters για αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν μια «δόλια επίθεση» στο X.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Media Matters, Άντζελο Καρουζόνε, απάντησε: «Αν μας μηνύσει, θα κερδίσουμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή