Άλλη μια εβδομάδα πλειστηριασμών «συμβολαιογράφου θέλοντος και επιτρέποντος» καθώς δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν τελικά οι συμβολαιογράφοι συνεχίσουν την αποχή τους καθώς σήμερα οι αποφάσεις τους θα κρίνουν και την πορεία των πλειστηριασμών αυτές τις ημέρες.

Πάντως εάν τελικά η αποχή δεν συνεχιστεί ανάμεσα στους πλειστηριασμούς ξεχωρίζουν δύο περιπτώσεις αυτή της εταιρείας Λαϊνόπουλος και την βιομηχανίας ΣΕΡΚΟ.

Από Πύργους μέχρι αποθήκες – Ποιες περιουσίες διασήμων βγαίνουν… στο σφυρί

Η εταιρεία που ταυτίστηκε με την Mercedes

H εταιρεία Λαϊνόπουλος θα ακούσει για μια ακόμη φορά τον θόρυβο του ηλεκτρονικού σφυριού καθώς την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός συγκροτήματος της εταιρείας και στρατηγείο της οικογένειας επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί 3,93 εκατ. ευρώ με επισπεύδουσα την Cepal.

Η εταιρεία είχε ταυτιστεί με τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz καθώς υπήρξε επί δεκαετίες η μεγαλύτερη αντιπρόσωπος της Μercedes στην Ελλάδα.

Ποιος δεν θυμάται την προηγούμενη δεκαπενταετία τον γυάλινο πύργο επί της εθνικής οδού που τον κοσμούσαν σαν μικρά στολίδια τα αυτοκίνητα smart.

To νήμα της απογείωσης της εταιρείας όμως κόπηκε μέσα στην κρίση όπως και άλλων κραταιών επιχειρήσεων την περίοδο 2017 – 2018. Εδώ και χρόνια το ένα μετά το άλλο ακίνητο βγαίνει στο σφυρί.

Σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία της έκθεσης εκτίμησης , πρόκειται για ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 6.497,00 τ.μ. ή 6.435,00 τ.μ. βάσει Εθνικού Κτηματολογίου ή 6.192,48 τ.μ. βάσει θεωρημένου τοπογραφικού διαγράμματος από την Πολεοδομία (δεν έχει προσκομιστεί). Το περιγραφόμενο οικόπεδο βρίσκεται στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και εντός του οικοδομικού τετραγώνου 1-2 του Βιομηχανικού Πάρκου του Δήμου Κηφισιάς

Η σερραϊκή ντομάτα

Για άλλη μια εταιρεία που παλαιότερα αποτελούσε πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής θα χτυπήσει το σφυρί του πλειστηριασμού.

Την ίδια ημέρα στις 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για ένα από τα ακίνητα της Σερραϊκής Κονσερβοποιίας Οπωροκηπευτικών ΣΕΡΚΟ, που εδρεύει στον Δήμο Βισαλτίας της Κεντρικής Μακεδονίας , με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,8 εκατ. ευρώ και επισπεύδων την “GEMINI CORE SECURITISATION DAC” νομίμως εκπροσωπούμενη από την CEPAL HELLAS ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ.

Ο πλειστηριασμός αφορά 3 αγροτεμάχια εντός του οποίων υφίσταται βιομηχανική μονάδα συνολικού εμβαδού 10.036 τ.μ. η οποία αποτελείται από αποθήκες, γραφεία και άλλες εγκαταστάσεις.

Η εταιρεία είχε κύρια δραστηριότητα την επεξεργασία γεωργικών προϊόντων και συγκεκριμένα την παραγωγή τοματοπολτού,

Μέσα στο πλειστηριαζόμενο ακίνητο υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις όπως :
1) Κτίσμα γραφείων εμβαδού 205τ.μ.,
2) Κτίσματα ηλεκτρικών υποσταθμών 237τ.μ.,
3) Κτίσμα λεβητοστασίου εμβαδού 340τ.μ.,
4)βιομηχανοστάσιο 1.800 τ.μ
5) αποθηκευτικοί χώροι 7.365τ.μ

Επίσης υπάρχουν λοιπά οικοδομήματα όπως τέσσερις δεξαμενές αποθήκευσης τομάτας, δεξαμενές βιολογικού καθαρισμού

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων
Ακίνητα |

Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων

Παρά τις σύγχρονες επενδυτικές προκλήσεις (ενδεικτικά αύξηση κατασκευαστικού κόστους, αύξηση επιτοκίων, πράσινη μετάβαση), η  διατήρηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης καθιστά αναγκαία τη σταθερότητα του νομοθετικού και εν γένει επενδυτικού πλαισίου