Η γερμανική εταιρεία ιπτάμενων ταξί Lilium έλαβε ρυθμιστική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το σχεδιασμό και τη λειτουργία των ηλεκτρικών οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης που έχει σχεδιάσει, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Lilium έλαβε την «Έγκριση Οργανισμού Σχεδιασμού» από τον Οργανισμό Ασφάλειας Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια άδεια ειδικών συνθηκών που παρέχει στην εταιρεία τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να κατασκευάζει τα αεροσκάφη της αντί των επίσημων κανόνων που έχουν συμφωνηθεί και εφαρμοστεί για τη βιομηχανία.

«Πράσινο φως» της Κίνας στις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις αεροταξί

Πρόκειται για ένα βασικό ορόσημο για τη σχετική βιομηχανία, η οποία εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια στη δημιουργία τέτοιων οχημάτων που θα είναι άμεσα διαθέσιμα για εμπορική χρήση. Τα ιπτάμενα… αυτοκίνητα αποτελούν ένα αγαπημένο θέμα της μυθοπλασίας, για σημαντικό χρονικό διάστημα, αναφέρει το CNBC. Από το «Chitty Chitty Bang Bang» μέχρι το «The Jetsons» και το «Blade Runner», η ποπ κουλτούρα έχει κατακλυστεί με την ιδέα των αυτοκινήτων να ανεβαίνουν στους ουρανούς εδώ και δεκαετίες.

Ειδικοί της τεχνολογίας και επιχειρηματίες έχουν διοχετεύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις που στοχεύουν στην παραγωγή ιπτάμενων ταξί τα τελευταία χρόνια – με μικρή ακόμη απτή επιτυχία.

Τι είναι το Lilium Jet

Στην περίπτωση της Lilium, τα οχήματά της στρέφονται περισσότερο προς τα εσωτερικά υπεραστικά ταξίδια παρά τις πτήσεις μεταξύ χωρών. Το Lilium Jet χρησιμοποιεί πολλαπλούς μικρούς έλικες που κινούνται από ηλεκτρικούς κινητήρες για να παρέχουν ανύψωση κατά την απογείωση και την προσγείωση, καθώς και ώθηση κατά τη φάση της πτήσης.

Μόλις είναι έτοιμο για εμπορικές πτήσεις, το Lilium Jet θα μπορεί να διανύσει 300 χιλιόμετρα σε μια ώρα μετά από μία μόνο φόρτιση — το ισοδύναμο ενός ταξιδιού από το Λονδίνο στο Μάντσεστερ στην Αγγλία, δηλαδή.

Η Lilium, η οποία ιδρύθηκε το 2015 από τέσσερις φίλους από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, θέλει να ξεκινήσει εμπορικές πτήσεις έως το 2025.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από τους μεγάλους παίκτες της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, δηλαδή τις Boeing και Airbus, καθώς και τη γερμανική start-up Volocopter, η οποία επίσης εργάζεται σε ένα αεροταξί κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.