Τελικά τι χρειάζεται να διαθέτει κάποιος για να εργαστεί στην Apple; Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τιμ Κουκ, μίλησε για τα χαρακτηριστικά που έχουν όσοι προσλαμβάνονται στην εταιρεία.

Μιλώντας σε podcast με την Dua Lipa, ο Cook είπε ότι τα άτομα με τα οποία συνεργάζεται στην Apple πιστεύουν ότι «ένα συν ένα κάνει τρία». Είναι προφανές ότι οι κακές μαθηματικές δεξιότητες δεν είναι ιδανικές για τους εργαζόμενους σε μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, αλλά ο Cook ανέλυσε τι εννοούσε με αυτό.

«Είναι απίστευτο συναίσθημα να δουλεύεις με ανθρώπους που σου βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σου και βασικά, όλοι πιστεύουμε ότι ένα συν ένα κάνει τρία», είπε ο Cook. «Η δική σου ιδέα μαζί με τη δική μου ιδέα είναι καλύτερη από ό,τι είναι οι μεμονωμένες ιδέες από μόνες τους».

Δεν είναι απαραίτητο το πτυχίο

Μάλιστα, ο Cook αποκάλυψε ότι το πτυχίο δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δουλέψει κανείς στην Apple. Η εταιρεία προσλαμβάνει ανθρώπους με οποιοδήποτε υπόβαθρο, ακόμα και αυτούς που δεν έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση.

Apple: Πρόστιμο 25 εκατ. δολαρίων για παράνομη πρόσληψη μεταναστών

«Νομίζω ότι ένα από τα χαρακτηριστικά που αναζητώ στους ανθρώπους είναι η συνεργασία», είπε ο Cook. «Μπορούν πραγματικά να συνεργαστούν; Πιστεύουν βαθιά ότι ένα συν ένα κάνει τρία;».

Ερωτήσεις και coding

Ακόμη, πρόσθεσε ότι αναζητά υπαλλήλους που είναι περίεργοι και δεν φοβούνται να κάνουν ερωτήσεις. Αυτό που ψάχνει επίσης είναι άτομα δημιουργικά, που είναι ομαδικοί παίκτες.

Και ξεκαθάρισε πως ενώ πιστεύει ότι το coding είναι μια σημαντική δεξιότητα στη ζωή, ακόμη και έξω από τον χώρο εργασίας, εντούτοις η Apple έχει προσλάβει ανθρώπους που δεν ξέρουν να γράφουν κώδικα ή δεν το κάνουν ως μέρος της καθημερινής τους δουλειάς.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Business Insider το 2016 στις μαρτυρίες εργαζομένων της Apple σε πλατφόρμες όπως το Glassdoor και το Quora, η διαδικασία για να προσληφθεί κάποιος στην εταιρεία του iPhone είναι πολύ αυστηρή. Κάποιοι υποψήφιοι είπαν ότι χρειάστηκε να περάσουν έως και 13 συνεντεύξεις.

Αυστηρά μέτρα

Όσοι εργάζονται στην Apple λένε ότι η εταιρεία παίρνει αυστηρά μέτρα για να μην διαρρεύσουν τα προϊόντα πάνω στα οποία δουλεύει. Μεταξύ άλλων, παρακολουθεί τους κάδους απορριμμάτων, χρησιμοποιεί κωδικές ονομασίες για νέα προϊόντα και καλύπτει τα  παράθυρα με μαύρες κουρτίνες.

Ο Cook είχε μίλησε για το τι χρειάζεται για να προσληφθεί κάποιος στην Apple σε μια συνέντευξή του  το 2015, στο «60 Minutes». Τότε, είχε πει ότι θέλει υπαλλήλους που είναι παθιασμένοι, ιδεαλιστές και δεν δέχονται το «όχι» για απάντηση. Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό οι υπάλληλοί του να θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και να μην είναι ικανοποιημένοι με τα πράγματα όπως είναi.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης